Afbeelding

Opening familiekamers in Maasstad Ziekenhuis

Algemeen

ROTTERDAM - Onlangs vond de officiële opening plaats van twee familiekamers voor palliatieve zorg gevestigd op de afdelingen Oncologie en Longgeneeskunde van het Maasstad Ziekenhuis. De kamers zijn bedoeld voor patiënten met een levensbedreigende ziekte en hun naasten en zijn en van grote meerwaarde voor patiënt en familie. Realisatie was mogelijk door een gift van 'Stichting Vrienden van Siem'.

Stichting Vrienden van Siem is opgericht door een vriendengroep in Sint-Annaland (gemeente Tholen) naar aanleiding van de veel te jong aan kanker overleden Siem Vroegop (27). Sinds 2007 zamelt de stichting geld in om op tastbare wijze bij te dragen aan bestrijding van kanker en verhogen van het welzijn van patiënten met kanker en hun naasten.

Het Maasstad Ziekenhuis vindt het belangrijk dat er zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de persoonlijke wensen van een patiënt. In het stervensproces biedt het Consultatief Palliatief Team van het ziekenhuis advies en ondersteuning op maat, zowel aan patiënten als hun naasten en zorgverleners. Met de komst van de familiekamers kan dit worden aangeboden in een huiselijke omgeving. Hiermee is een wens in vervulling gegaan. Naasten kunnen nu bij een ernstig zieke in de kamers overnachten.

Na de overhandiging van een 'Oorkonde van Dankbaarheid' aan Leo Vroegop, voorzitter Stichting Vrienden van Siem, werden de familiekamers officieel geopend met het doorknippen van een feestelijk lint. Dit gebeurde in het bijzijn van tientallen speciale genodigden en deed hij samen met mevrouw Van de Velde–De Wilde, burgemeester van de gemeente Tholen. Naast de ingang van de kamers hangen dankbordjes, met een korte toelichting over de totstandkoming en functie van de familiekamers.

Advertenties uit de krant