Personeel en begeleiding.
Personeel en begeleiding.
FOTO

Meer dan alleen maar lunch in lunchroom Het Tuinhuis

Algemeen

BARENDRECHT - Afgelopen vrijdag, 16 juni, werd lunchroom Het Tuinhuis officieel geopend. Jacko de Raad, directeur van stichting IJsselmonde Oost, hield een origineel en leuk praatje voordat hij de schaar in het lint zette. Tijdens de opening werden er broodjes hamburger geserveerd, waren er lekkere hapjes, suikerspinnen en voor de kinderen een springkussen.

Het Tuinhuis is opgezet door Eiland Marlyne, bekend van de vele kinderopvanglocaties in Barendrecht. Stichting IJsselmonde Oost runt de plek met mensen die niet in een reguliere baan mee kunnen draaien. Men kan er terecht voor een lunch, maar ook voor een zelfgebakken taart, kindertraktaties of om een boek te lenen. Manon Weijermars is een medewerker van Het Tuinhuis, dat onofficieel in mei is gestart. ,,Het is een hele gezellige plek geworden om te werken", vertelt ze enthousiast. ,,We hebben nog zoveel ideeën die we uit willen voeren en waar ook de mogelijkheid voor is."

Lunch en meer
Bij Het Tuinhuis is iedereen welkom om te komen lunchen. Een broodje is tussen de twee en drie euro. Dit varieert van een broodje kaas tot een tosti of broodje hamburger. Daarnaast hebben ze sinds kort een koffie-to-go in de verkoop. ,,Veel ouders komen hier in De Kruidentuin hun kinderen al vroeg naar de kinderopvang brengen, nu kunnen ze meteen een koffie meenemen", vertelt Manon. ,,In de toekomst gaan we daar zeker ook broodjes en andere lekkernijen bij verkopen. Ook willen we kruiden gaan planten in de tuin. We zijn al bezig met een klein stukje groentetuin, maar voor het mooi zijn we net iets te laat in het seizoen begonnen. Dus volgend jaar hopen we veel meer verse groentes te hebben. Mensen kunnen dan bijvoorbeeld ook in de tuin hun eigen kruiden plukken voor de thee."

Kindertraktaties en taarten
Kindertraktaties maken de medewerkers van Het Tuinhuis ook. Geen uren meer zelf bezig zijn met een leuke traktaties, dat moet voor vele ouders een verademing zijn. Ze hebben een aparte lijst met de mogelijkheden, maar eigen inbreng kan natuurlijk ook. En daarnaast bakken ze ook heerlijke taarten die al vanaf vijf euro te bestellen zijn. ,,Wekelijks krijgen we bestellingen voor taarten. Het is namelijk ook mogelijk voor de sporters naast ons om te trakteren na de les. Wij zorgen ervoor dat de taart dan klaarstaat."
Er zijn ijsjes te koop en ook staat er een minibibliotheek waar bezoekers een boek kunnen ruilen of een boek kunnen kopen voor een euro.

Het Tuinhuis is te vinden in MFA Kruidentuin, Kruidentuin 6. ,,Stap de drempel eens over en ontdek hoe gezellig het bij ons is", zegt Manon. ,,Er zijn zoveel mogelijkheden. Wij kunnen hier bijvoorbeeld ook een schaaktoernooi organiseren, een kinderfeestje houden, noem maar op. We staan overal voor open."

Het Tuinhuis is nog op zoek naar vrijwilligers die mee willen draaien en de werknemers willen begeleiden.
Bellen kan via 06234477803. Facebook: Lunchroom Het Tuinhuis.

Directeur Jacko de Raad opent Het Tuinhuis.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant