Afbeelding

Doorsteek voor autovrij 't Vlak

Algemeen

BARENDRECHT – Om 't Vlak in de toekomst autoluw (autovrij) te kunnen maken, komt aan de Binnenlandse Baan ter hoogte van nummer 28 een doorsteek. De commissie Ruimte besloot dinsdag om het raadsbesluit hierover als hamerstuk naar de raadsvergadering te sturen.
Het besluit was unaniem, terwijl er op dit 'postzegelbestemmingsplan' maar liefst zestien zienswijzen waren ingediend. Die betroffen drie hoofdonderwerpen. De feitelijk doorsteek, het autovrij maken van 't Vlak en het verdwijnen van enkele garageboxen. Tijdens de commissie waren er drie insprekers. Met name de belangen van de winkeliers aan 't Vlak kwamen aan de orde. Zo gebruiken enkele van hen de garageboxen als opslagruimte. Bovendien kan er op termijn niet meer geparkeerd worden op 't Vlak en dat zou klandizie kunnen kosten.
Ten aanzien van de opslagruimte kwam de wethouder de indieners tegemoet. Er kan aan de achterkant een stuk van vijftig vierkante meter bebouwd worden. De ondernemers moeten dit dan wel zelf in gang zetten. Er zou eerst gebouwd kunnen worden en daarna pas gesloopt. Ook zegde de wethouder toe in de toekomst niet alleen met eigenaren te zullen praten, maar ook met huurders. De wethouder kon zich niet voorstellen dat de werkzaamheden al binnen een jaar zullen starten. Ondernemers hebben dus nog de tijd om zich voor te bereiden op de veranderingen.

Advertenties uit de krant