Afbeelding

Present en Vivenz verstevigen band

Algemeen

BARENDRECHT - Present Barendrecht en Vivenz legden woensdag 21 juni in het MFA aan de Kruidentuin met ondertekening van een overeenkomst hun samenwerking vast. Ondertekenaars Martijn van Meppelen Scheppink (Voorzitter Present Barendrecht) en Anke Verkade-Bosma (Bestuurder Vivenz) willen met de samenwerking tussen hun organisaties intensiveren. Inmiddels kregen tientallen cliënten van Vivenz Maatschappelijk Werk en Vivenz Thuisbegeleiding ondersteuning in situaties waar de inzet van een groep vrijwilligers van toegevoegde waarde was.

De ondertekening vond plaats onder goedkeurend oog van wethouder Johan van Wolfswinkel en in het bijzijn van medewerkers van Vivenz en Present. 'De bekrachtiging van dit convenant op deze hete en langste dag van het jaar staat wat mij betreft symbool voor de warme en lange band die Present en Vivenz met elkaar hebben', aldus Martijn van Meppelen Scheppink. "Het doel is om tezamen daadwerkelijk praktisch een verschil te maken voor de meest kwetsbaren in de lokale samenleving."
Anke Verkade: "Bij Vivenz zijn wij altijd op zoek naar verbinding met lokale partners die een aanvulling zijn op onze maatschappelijke dienstverlening. Om samen nog meer te kunnen betekenen voor onze cliënten. Eenmalige inzet van groepen vrijwilligers van Present heeft in het verleden vaak bewezen een positieve impact te hebben die verder reikt dan alleen de uitgevoerde klus."

Wethouder Van Wolfswinkel toont zich verheugd over de samenwerking tussen de twee organisaties. "Dit is een mooi voorbeeld van partijen die elkaar weten te versterken en past bij de gemeentelijke visie waarin verbinding en samenwerking tussen organisaties in het sociale domein een belangrijk thema is."

Advertenties uit de krant