Afbeelding

Inleveren taxus-snoeisel

Algemeen

BARENDRECHT - In jonge takken van de taxushaag zit een belangrijke grondstof die wordt gebruikt voor chemotherapieën. De stichting Taxus voor Hoop zet zich belangeloos in voor de strijd tegen kanker door landelijk snoeisel van taxusstruiken en -hagen in te zamelen. Lever daarom uw snoeiafval van de taxus voor 31 augustus in bij het afvalaanbiedstation (Londen 15).

Elk jaar zijn er tienduizenden behandelingen nodig tegen kanker. Eén kubieke meter snoeiafval betekent één chemotherapie erbij. Uiteraard zamelt de gemeente ook haar eigen taxus snoeiafval in. De opbrengst van al het ingeleverde snoeiafval schenken we aan een organisatie die zich inzet voor de bestrijding van kanker.

Bruikbaar snoeiafval
Om het snoeiafval te kunnen gebruiken moet het aan een aantal kwaliteitsnormen voldoen:

Het snoeiafval moet zuiver en jong zijn, alleen eenjarige scheuten zijn bruikbaar.

Takken mogen maximaal dertig centimeter lang zijn.

Dikke bruine takken, takken zonder naalden of volledige gerooide struiken zijn niet bruikbaar.

Er mogen geen onzuiverheden, zoals dorre bladeren, aarde, grind, gras of ander snoeiafval, in het taxus snoeiafval zitten. Vang daarom tijdens het snoeien de takken op met een doek of zeil.

Inzameling
Verpak het snoeiafval in een afgesloten plastic zak of tas. Die kunt u in de houten bak op het afvalaanbiedstation doen. Mocht uw snoeiafval toch niet bruikbaar zijn, dan kan de rest nog wel gebruikt worden.

Meer informatie
De inzameling van taxus snoeiafval is een landelijk initiatief van Taxus voor Hoop (voorheen Stichting Vergroot de Hoop)  Heeft u vragen? Neem dan contact op via telefoonnummer 14 0180. Daarnaast zijn er op het afvalaanbiedstation medewerkers die u kunnen helpen. Kijk voor meer informatie op www.taxusvoorhoop.nl

Advertenties uit de krant