Afbeelding

Column Jamie: Meer Achtbanen in de Efteling please!

Algemeen

Vorige week ging ik sinds drie jaar weer eens naar de Efteling. Het was bloedheet, maar de waterattractie De Piraña hielp gelukkig enorm als verkoeling. Waar ik het meest naar uit keek waren de achtbanen Joris en de Draak en Baron 1898.

Ik ben voor het laatst in 2014 in de Efteling geweest. Ik denk dat Joris er toen al was, maar ik herinner me er vrij weinig van. Even een applausje voor de man of vrouw achter het idee van deze achtbaan. Ik heb het echt uit lopen schreeuwen van plezier. Ik was namelijk even vergeten dat deze achtbaan zo bizar hard gaat. Kleine bonus; ik ben voor het eerst zonder pijn uit een houten achtbaan gekomen. Jammer genoeg gold dat niet voor de de Bobslee. Het tweede rondje was net iets teveel.

De attractie die echt mijn dag heeft gemaakt was de Baron 1898, tevens ook de eerste attractie waar ik in ging. De attractie begint met een kort verhaaltje over een man die op zoek is naar het goud in de mijn, veel 'bla bla' dus. Hierna zit je in de achtbaan en stort je bijna veertig meter omlaag. Ik heb werkelijk waar de longen uit m'n lijf geschreeuwd. Voor een groot deel uit angst, dat dan weer wel. Ik hou echt van achtbanen en ik kan overal tegen, maar deze achtbaan was toch echt even 'next level' voor mij.

Jammer aan de Efteling vind ik dat er zo veel 'niet-achtbaan attracties' zijn. In dit park gaat het voornamelijk over de mooie sprookjeswereld. Zo heb je natuurlijk de Droomvlucht en de Fata Morgana. Prachtig hoor, maar niet zo heel boeiend. Over het Carnaval Festival ga ik het niet eens hebben. Naar een attractie willen lopen en vervolgens bijna verdwaald raken in het Sprookjesbos is trouwens ook geen pretje. Ik heb volgens mij nog nooit gehad dat ik zo graag ergens uit wilde.

Als er meer achtbanen in de Efteling gaan komen wordt dit echt mijn favoriete attractiepark van Nederland. Voorlopig geef ik die eer aan Walibi Holland.

Jamie

Advertenties uit de krant