Afbeelding

Nieuwe beginnersgroep volwassenen en tieners

Algemeen

BARENDRECHT - In november 2015 is startte Harmonievereniging Barendrecht met groot succes een BeginnersOrkest Volwassenen. Zij leerden in groepsverband het bespelen van een muziekinstrument.

Het orkest bestaat momenteel uit bijna dertig personen in de leeftijd van 13 tot 79 jaar en heeft de beginnersstatus inmiddels achter zich gelaten..

Om startende volwassenen en tieners de kans te geven op termijn bij dit orkest aan te sluiten, start de vereniging een nieuwe beginnersgroep op vrijdagavond. Wie in zijn jeugd niet de kans gehad heeft of gestopt is met een muziekinstrument bespelen, kan nu aanhaken. Ook tieners die zich te 'oud' voelen voor het bestaande LeerlingenOrkest zijn welkom. Wie nog een instrument heeft, kan dit meebrengen. Leden krijgen een instrument van de vereniging in bruikleen.

Er is een kennismakingsles op vrijdag 25 augustus van 19 tot 20 uur. Daar kan men de instrumenten van de harmoniebezetting uitproberen: klarinet, saxofoon, koperinstrumenten als trompet, hoorn, trombone, bariton, euphonium en es- en bestuba. Ook dwarsfluit, hobo en fagot kunnen worden bespeeld.

Men kan zich aanmelden voor de kennismakingsles en kan op 1 september al direct deelnemen aan deze groep. Muzikale vooropleiding is niet noodzakelijk. Spelenderwijs wordt het notenschrift aangeleerd. Er wordt gewerkt met de lesmethode Essential Elements.

Eens per twee weken is een groepsles (klarinet/saxofoon, koper en dwarsfluit) en de andere week een gezamenlijke repetitie met alle leden van de nieuw te vormen groep. Er zijn ook individuele lessen mogelijk. De lessen en repetities zijn in Het Trefpunt, Dr. Kuyperstraat 4 in Barendrecht.

Ook vijftigplussers zijn van harte welkom. De repetitie is op vrijdag van 19.25 tot 19.55 uur. De kosten voor zes proefrepetities in groepsverband zijn zestig euro inclusief gebruik instrument.

Opgeven kan via secretaris@harmoniebarendrecht.nl. Geef naam, telefoonnummer en geboortedatum door en eventueel het voorkeursinstrument. Bellen kan met Maria Prooi: 0642412638. Zie ook www.harmoniebarendrecht.nl.

Advertenties uit de krant