Elk jaar is er een voetbalkamp van de G-afdeling.
Elk jaar is er een voetbalkamp van de G-afdeling.

G-voetbal heeft zin in nieuwe seizoen

Algemeen

BARENDRECHT - Voetbalvereniging Smitshoek heeft voor het G-voetbal circa vijftig spelers verdeeld over vier teams. Het zijn spelers met een beperking, verstandelijk en/of lichamelijk. Denk aan autistische stoornissen, down-syndroom, ADHD, spasme, doofheid of slechtziendheid. Ook (ernstig) zieken met bijvoorbeeld astma of epilepsie die met het reguliere voetbal niet meekunnen, zijn lid.

De leden zijn zes jaar en ouder. Ook kinderen/volwassenen die in een revalidatieproces zitten zijn welkom. De teams spelen onder aangepaste K.N.V.B.-regels. Daarnaast worden er vriendschappelijke wedstrijden en toernooien gespeeld tegen gelijkwaardige teams. Buiten het voetbal worden er activiteiten georganiseerd zoals Sinterklaas en familiedag. Elk jaar is er een voetbalkamp. De G-afdeling van V.V. Smitshoek bestaat uit een seniorenteam, een juniorenteam en een pupillenteam (soms twee pupillenteams). Binnenkort komt er een vijfde team bij vanwege de enorme groei. De laatste twee teams trainen op woensdagen van 18.30 tot 20 uur. Het seniorenteam traint op woensdag van 19 tot 20.30 uur.

De G-afdeling bestaat uit ervaren trainers, coaches en scheidsrechters die met deze doelgroep goed om kunnen gaan. Er bestaat ook een OGVS: Overleg G Voetbal Smitshoek. Circa drie keer per jaar komen de coaches, trainers, G-scheidsrechters en enkele G-vrijwilligers bij elkaar om te evalueren. Het G-voetbal is in 2001 bij DRL op Rotterdam-Zuid opgericht door Wilco de Groot en in 2005 onder de vlag van V.V. Smitshoek gaan voetballen. Wie interesse heeft kan contact opnemen met Wilco de Groot via 0618516341 of wdegroot@caiway.nl.

Advertenties uit de krant