Afbeelding

Oplossing ondervoeding bij thuiswonende senioren

Algemeen

BARENDRECHT - Aafje is een samenwerking gestart met Food Connect om de strijd met ondervoeding bij thuiswonende senioren aan te gaan. Ondervoeding komt veel voor bij senioren en is daarom een erkend zorgprobleem.

Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat vijftien tot dertig procent van de thuiswonende ouderen ondervoed is. Oorzaken van ondervoeding zijn onder andere ziekte, eenzaamheid, gebitsklachten, slikproblemen en problemen bij het bereiden en kopen van eten. Food Connect is een deskundige partner die al zestien jaar gespecialiseerd is in maaltijdbezorging aan huis. Er is keuze uit verse, gekoelde en vriesverse gerechten en een boodschappenservice.

Mark van Son, algemeen directeur van 'Met hulp van Aafje': ,,Als senioren niet meer moeiteloos zelf de boodschappen kunnen doen of zelf kunnen koken, wordt het ook moeilijker om te eten zoals zij dat normaal gesproken gewend zijn. De kans bestaat dat senioren minder of 'makkelijker' gaan eten, waardoor zij te weinig voedingsstoffen binnenkrijgen''.

Door steeds hetzelfde of te weinig te eten ontstaat er een gebrek aan bouwstoffen. Herken ondervoeding bij senioren op tijd en help dit probleem tegen te gaan. Ondervoeding bij senioren herken je aan gewichtsverlies, minder spierkracht, vermoeidheid, duizelingen en afnemende eetlust. Bekijk www.aafje.uwmaaltijd.nl of neem contact op via 088 648 1616 voor meer informatie.

Advertenties uit de krant