Afbeelding

KCB start ook in Carnisselande

Algemeen

BARENDRECHT – De stichting Kunst Creatief Barendrecht (KCB) is sinds haar oprichting in februari 2016 werkzaam in De Baerne. Momenteel biedt de stichting 38 beeldende- en creatieve cursussen aan, die al door 376 cursisten zijn gevolgd afgelopen seizoenen.

Het bestuur is van mening dat het aantal cursisten uit Carnisselande ver achterblijft bij het aantal dat uit Barendrecht-Oost komt. Volgens voorzitter Simon Zuurbier moet je als bestuur ook in een gesubsidieerde stichting proberen te denken en handelen als een ondernemer. ,,En dus hebben we besloten om ons product naar de potentiele klant in Carnisselande toe te brengen. Er zijn meerdere mogelijkheden onderzocht. Dat viel nog niet mee, omdat er toch wat eisen gesteld moeten worden aan de ruimten. Overdracht van kennis vraagt om rust en concentratie. Schildercursussen vragen weer om een vloer die gemakkelijk is schoon te houden.''

Uiteindelijk is de locatie gevonden in de voorruimte van de kerk Carnisse Haven. Deze ruimte heeft een eigen ingang aan Noordersingel 30, nabij de hoek met de Avenue Carnisse. De tramhalte Meerwede van lijn 25 ligt bijna om de hoek. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid bij de kerk en door het uitstekende fietspadennet in Carnisselande is de locatie ook goed te bereiken op de fiets.

Zuurbier is erg enthousiast over de locatie en spreekt zijn waardering uit over de medewerking van de wijkraad van kerkrentmeesters. KCB kan niet haar hele cursusaanbod verzorgen vanuit deze ruimte. Er wordt begonnen op de dinsdagen voor volwassenen met de cursus keramiek en kunstbeschouwing en op vrijdag voor volwassenen de cursus Paverpol beeldend en twee cursussen tekenen en schilderen voor kinderen.

De start is gepland op dinsdag 12 september. Er worden folders verspreid op scholen en in Carnisselande. Belangstellenden wordt aangeraden www.kunstcreatief.nl te bezoeken. Men kan zich aanmelden via deze website via de inschrijfknop. Wie vragen heeft kan contact opnemen met de coördinatrice via 06-57141044. Liever geen aanmeldingen via de telefoon.

Advertenties uit de krant