Afbeelding

Zeventig kantjes vertrouwen in de toekomst

Algemeen

Op dag 203, geteld vanaf 15 maart 2017, is het zover: Nederland heeft een nieuw kabinet. We hebben dan wel meer dan een half jaar moeten wachten, maar het resultaat is er nu. Waar ze in Den Haag standpunten mengen, kunt u thuis meedoen, door de politieke kleuren te mengen en er zo achter te komen welke kleur ons de komende vier jaar gaat vertegenwoordigen.
De uitkomst verklap ik alvast: aquablauw, maar niet iedereen is daar blij mee. In de wandelgangen van Den Haag spreekt men van een 'anti-ouderenkabinet', 'een gedrocht van een regeerakkoord' en 'pure volksverlakkerij'.

Heeft Rutte III ook aan ons jongeren gedacht?

De plannen voor de komende periode zijn vastgelegd op zeventig A4'tjes ,'Vertrouwen in de toekomst'. Als je het gaat lezen, alvast een opmerking: ik weet natuurlijk niet hoe jouw verslagen voor school eruitzien, maar in dit regeerakkoord zitten geen plaatjes en oogt enigszins saai. Maar zoals de Engelsen altijd zo mooi zeggen: 'Don't judge the book by it's cover'.
En in dit geval hebben ze gelijk. Want het nieuwe aquablauwe kabinet houdt wel een beetje rekening met de jongere generatie. Leuk feitje is dat het woord 'jongeren' elf keer voorkomt, tegenover het woord 'ouderen' dat twaalf keer voorkomt…

Wat gaat er voor ons jongeren dan veranderen? Het leukste is misschien wel, dat we met z'n allen op stap mogen naar het Rijksmuseum, let op, op kosten van Mark Rutte! Daar staat tegenover dat we het Wilhelmus uit ons hoofd moeten kennen… appeltje eitje, want die kennen we allemaal toch?!
En mocht je binnenkort achttien worden, kan het zijn dat er een vreemd pakketje op je deurmat valt met als inhoud een boekje met de Nederlandse Canon. Dat is toch geweldig?!
Het fenomeen 'arme student' zal ook wel verdwijnen van het Nederlandse toneel, want de studie wordt de helft goedkoper in het eerste jaar.

Mijn conclusie is dan ook, dat wij als jongeren het denk ik best uit zouden kunnen houden met dit kabinet. Nu is het wachten op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Laten we hopen dat die formatie dan wat korter duurt…

Florian

Advertenties uit de krant