Afbeelding

Column Jamie: Weg met dat nummer!

Algemeen

Nee ik heb het niet over 'He Jaqueline, Waar is de vaseline?'. Ik heb het natuurlijk over 'Hallo allemaal'. Andre van Duin vond het lied van Juf Ank zo leuk dat hij er als grap een carnavalsversie van zong bij DWDD. Helaas gaf hij de Gebroeders Rossig het lumineuze idee om het nummer op te nemen waardoor het nu écht een carnavalsnummer is geworden. Een verschrikkelijk idee als je het mij vraagt.

Ten eerste komt iedere keer dat ik de woorden 'Hallo allemaal' hoor het gezicht én de stem van Juf Ank me voor de geest. Voor de mensen die de hit-serie De Luizenmoeder nog niet hebben gezien; Juf Ank is niet de meest prettige persoon op aarde. Zowel niet om te horen als om te zien (sorry Ilse Warringa). Ik zou zeggen Google het even en nachtmerries zijn gegarandeerd. Je krijgt spontaan medelijden met al die kinderen en hun ouders.

Ten tweede kan je het nauwelijks een nummer noemen. Het bestaat uit maar vier zinnen die continu worden herhaald, twee minuten lang! Even om het geheugen op te frissen: ,,Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent. Ben je voor het eerst hier of ben je al bekend? Stamp met je voeten, zet je handen in je zij. Ik ben ik (Ank) en wie ben jij?" Je gaat er spontaan bijna de Kabouterdans van doen, het is bijna net zo catchy en de tekst is ook niet ingewikkeld.

En tot slot: JE HOORT HET OVERAL! Ik merk dat ik er helemaal 'loco' van word. Geen dag op school begint zonder dat iemand die eerste twee woorden door het gebouw schreeuwt. Ik ben nu al helemaal klaar met dat nummer en dan is carnaval nog niet eens begonnen.

Om deze column toch nog een klein beetje positief af te sluiten moet ik wel eerlijk toegeven dat de serie heel leuk is. De personages zijn grappig en (eng) herkenbaar. Ik vraag bij iedere situatie aan mijn moeder of dat ook zo ging toen ik nog op de basisschool zat. Tot mijn grote verbazing is het antwoord bijna altijd ja.

Advertenties uit de krant