Afbeelding

Reactie Kleine Duiker

Algemeen

BARENDRECHT - Vorige week werd bekend dat de voormalig beheerder van De Kleine Duiker veroordeeld is tot twee jaar cel in verband met ontucht met minderjarige kinderen. Het bestuur van de recreatieboerderij reageert via een brief:

Het bestuur van stichting De Kleine Duiker heeft kennis genomen van de berichtgeving omtrent de veroordeling van onze voormalig beheerder. Het spreekt voor zich dat hij nu voor onbepaalde tijd niet meer welkom is op ons erf.

Wij zijn ons bewust van het feit dat wij met kwetsbare doelgroepen werken en deze ontvangen op de boerderij. Veiligheid, waarden en normbesef staat bij ons hoog in het vaandel. Toen de situatie zich voordeed, hebben wij dan ook passende maatregelen genomen.

In juni 2016 ontving het bestuur het bericht dat er een onderzoek inzake een mogelijk zedendelict was gestart naar onze toenmalige beheerder. Het bestuur heeft per direct betrokkene op non-actief gesteld. Na de zomer van 2016 is de heer Cees van der Sman als parttime vervanger aangesteld. Toen duidelijk werd dat onderzoek en afhandeling een langdurige zaak zou worden, is met de voormalig beheerder een afspraak gemaakt om tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst te komen. Op 1 april 2017 eindigde het feitelijke dienstverband van betrokkene. Dit maakte de weg vrij om een nieuwe beheerder aan te stellen. Op 1 april 2017 is Cees van de Sman als fulltime beheerder aangesteld.

Bestuur De Kleine Duiker

Advertenties uit de krant