Afbeelding

Suzy zoekt thuis

Algemeen

BARENDRECHT - Niet elke kat die in De Dierenstee terechtkomt doet men een plezier met een plaatsing in een thuissituatie. Sommige katten zijn zo wild of verwilderd dat je hen geen plezier doet met een leven binnenshuis. Zij worden bij voorkeur ergens geplaatst waar ze alle vrijheid hebben, maar wel een dak boven hun hoofd, bijvoorbeeld in een schuur bij een boerderij.

Ook de vijfjarige poes Suzy moet niets van mensen hebben. Suzy is in De Dierenstee terechtgekomen na de uitwisseling met een andere dierenopvang. Volgens hun informatie is Suzy afgestaan. Dat zou betekenen dat Suzy dus contact heeft gehad met mensen en dat maakt haar gedrag in het asiel onverklaarbaar. Veel katten hebben tijd nodig om te wennen, maar zelfs de meest schuwe katten raken na verloop van tijd steeds meer op hun gemak. Suzy reageert zelfs zo heftig dat het niet eens mogelijk is een goede foto van haar te maken. Haar reactie komt uiteraard voort uit pure angst. Het is daarom lastig te beoordelen of Suzy wél in een thuissituatie geplaatst kan worden en of ze op den duur toch socialer gaat worden. Op dit moment is een plek waar Suzy met rust gelaten wordt de beste plek. Een boerderij is een optie, maar Suzy heeft wel een warme plek nodig waar ze 's nachts kan slapen. Andere katten zijn voor Suzy geen bezwaar. Wie heeft het gewenste thuis voor haar?

De Dierenstee is te vinden aan Groene Kruisweg 14a te Numansdorp, 0186-655150. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. www.dierenstee.nl.

Advertenties uit de krant