Afbeelding

Scouting zet zich in voor Jantje Beton

Algemeen

BARENDRECHT - Van 5 tot en met 10 maart wordt de jaarlijkse Jantje Beton-collecte gehouden: een collecte voor en door het jeugdwerk. In Barendrecht zetten Scoutinggroepen Jhr. Beelaerts van Blokland en Fridtjof Nansen zich in voor deze collecte. 

Vrij en uitdagend buitenspelen.
De helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland weer veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen. De andere helft gaat naar de Scoutinggroepen zelf, die het geld inzetten om jeugd en jongeren blijven uitdagen om lekker buiten te spelen.

Steentje bijdragen.
Samen met 700 andere Scoutinggroepen in Nederland zijn de Barendrechtse Scoutinggroepen verantwoordelijk voor een groot deel van de opbrengsten van de Jantje Beton collecte. Gewoon lekker buiten spelen, dat wil ieder kind. Maar vaak is er geen speelruimte, is de speelplek slecht bereikbaar of niet uitdagend genoeg. Scouting staat voor die ontwikkeling en buiten spelen stimuleert de creativiteit en vindingrijkheid van kinderen. Daarom draagt Scouting er graag een steentje aan bij om betere speelplekken te realiseren voor kinderen in heel Nederland.

Advertenties uit de krant