Afbeelding

Bewoners tegen plan verhogen snelheid tram

Algemeen

INGEZONDEN:

De Metropoolregio Rotterdam-Den Haag heeft plannen om de snelheid van tramlijn 25 in de bebouwde kom van Barendrecht te verhogen van 30 kilometer per uur naar 50. De verantwoordelijk wethouder uit Barendrecht heeft al positief gereageerd op dit voorstel.

Toen wij van dit voornemen hoorden, hebben wij begin januari een protestbrief gestuurd aan het college van burgemeester en wethouders en naar alle fractievoorzitters van de politieke partijen. In die brief roepen we de bestuurders van Barendrecht op dit voorstel niet te steunen.

Van D66, VVD en PvdA hebben wij een reactie ontvangen. Noch van het college van burgemeesters en wethouders, noch van GroenLinks en de coalitiepartijen EVB, CDA en SGP/CU hebben wij een reactie gekregen, zelfs geen ontvangstbevestiging.

Wat bedoelen deze partijen nu eigenlijk met het betrekken van burgers bij de politiek en het serieus nemen van de burgers die zij vertegenwoordigen? Blijkbaar is er meer voor nodig om hen serieus na te laten denken over zaken waar burgers zich zorgen om maken.

Vandaar dat wij een beroep doen op alle burgers van Barendrecht, met name de inwoners van Carnisselande, om een mail te sturen aan de fractievoorzitter of een fractielid van de partij van hun voorkeur met een proteststem (zie website gemeente of Gemeentegids voor mailadressen).

Hoe meer mensen dit doen, des te groter de kans dat het signaal wel serieus genomen wordt. Met het verhogen van de snelheid en de tijdwinst van een paar minuten wil men meer reizigers trekken. Wij wagen dit te betwijfelen. Wat we zeker weten is dat het de reeds aanwezige geluidsoverlast toeneemt, de (verkeers)veiligheid negatief beïnvloedt, de nachtrust van bewoners verstoort en het woongenot aantast.

Besturen en bewoners van VvE's Toledo en Zamora

Advertenties uit de krant