Afbeelding

Nieuw op het Doormanplein: Ristorante PaPi

Algemeen

BARENDRECHT - Ristorante PaPi is vrijdag 23 februari officieel geopend. Daarmee is er weer leven in het pand op de hoek van het Doormanplein en de Dorpsstraat.

Jarenlang was hier de rijwielhandel van Peter Terlouw gevestigd. Door problemen met het bestemmingsplan en het realiseren van parkeerplaatsen, kostte het moeite om een nieuwe gebruiker voor het pand te vinden. Maar dat is nu gelukt.
Ondernemer Savas Kösker heeft hier nu samen met zijn zoon Melih een Italiaans restaurant geopend. De afgelopen maanden hebben ze het pand ingrijpend verbouwd. Het is niet meer voor te stellen dat het hier twee jaar geleden nog vol stond met fietsen. Door een glazen wand in de gevel en een glazen gedeelte in het dak is het binnen bijzonder licht. Aan één van de muren hangen oude foto's van Barendrecht. Kösker is trots op de grote houtgestookte draaiende steenoven. Omdat de oven een doorsnede heeft van twee meter was het een hele klus om hem te plaatsen, vertelt de trotse eigenaar. ,,De oven is anderhalve ton zwaar. We hebben de deur eruit moeten halen om hem binnen te krijgen. De muur bij de keuken is pas daarna gebouwd. Het was een drama."  Maar inmiddels staat alles keurig op zijn plaats.

Het restaurant richt zich op twee doelgroepen: klanten die in het restaurant eten en mensen die de pizza afhalen. De familie Kösker komt uit Dordrecht, maar heeft al tien jaar ervaring in Barendrecht. In hun vorige zaak werden vooral pizza's thuisbezorgd, maar dat gebeurt niet bij Ristorante PaPi. In de toekomst hoopt Savas Kösker een terras te kunnen openen, maar dan moet eerst de onduidelijkheid over het parkeren op het Doormanplein voorbij zijn.

Ristorante PaPi is gevestigd aan het Doormanplein 1b. Zie ook ristorantepapi.nl.

Afbeelding

Advertenties uit de krant