Afbeelding

Inge Flohr (53)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik woon sinds mijn 21e jaar in Barendrecht. Ik ben coördinator van KunstCreatief Barendrecht (KCB). Ik doe dit werk nu een jaar of tien, eerst bij Kreatief Werkhuis, daarna bij ToBe en sinds 2016 bij KunstCreatief Barendrecht. Ook zit ik in de band Vivid. Deze band ontstond tijdens mijn schoolperiode op Calvijn en we traden op in onder andere De Beuk en via evenementen van Samba. In 2010 en 2015 was er een reünieconcert in De Baerne. Sinds 2016 treden we met z'n vieren op en we hebben vorig jaar een cd gemaakt met eigen nummers. Ik ben de zangeres en schrijf de teksten. Ik zing ook bij de coverband 'Herrie aan de Maas'.

Heb je kinderen?

Mijn zoon is 24 jaar en werkt als chef-kok bij Le Bonheur. Mijn dochter is 21 jaar en is manager van ijssalon Da Vinci in Amsterdam.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik ben opgegroeid in een meidengezin. Mijn vader overleed vroeg en mijn twee zussen, moeder en ik bleven over. We kregen hierdoor een hechte band. Mijn zussen en ik gingen vaak samen stappen. Het was altijd hartstikke leuk.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Als we repeteren met de band, moet ik vaak hard lachen. Vooral als de mannen meezingen met nieuwe nummers. De humor in onze oude schoolband blijft sowieso erg leuk.

Waar word je gelukkig van?

Ik word gelukkig als ik mezelf kan zijn en creatief kan denken en handelen. Op zo'n moment ben ik totaal ontspannen en kan ik het beste functioneren en daardoor groeien in mijn ontwikkeling.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Ik probeer altijd het lichtpuntje te blijven zien en iets negatiefs naar het positieve te draaien.

Van wie krijg je inspiratie?

Van Rieneke Mijnlieff. Zij is echt een voorbeeld voor mij. Ze is bestuurslid en voorzitter van het Kreatief Werkhuis geweest. Ze is nu 86 jaar, nog steeds heel actief, bij de tijd en rijdt zelfs nog auto. Ik krijg nog steeds feedback van haar en hecht daar veel waarde aan.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Oma worden. Ook wil ik een tweede cd uitbrengen met Vivid en een videoclip zou ook leuk zijn. (Lachend) Een optreden bij omroep Max misschien? Dat is tenslotte onze leeftijd. Ook hoop ik een waanzinnig en bruisend KCB neer te kunnen zetten.

Waar ben je trots op?

Op de kinderen. Hoe zij door de moeilijke tijden die we hebben doorgemaakt, er toch zo krachtig uit zijn gekomen en beiden een warme persoonlijkheid hebben.

Hoe sta je 's morgens op?

Om zeven uur. Ik doe meestal het eerste uurtje wat in het huishouden omdat ik het best druk heb. Ook zorg ik dan voor mijn brits korthaar katten Duo Penotti, (een bruine en een witte kater).Rond half negen ga ik naar het werk.

Wat zijn je hobby's?

Tuinieren, naar exposities en voorstellingen gaan, de natuur in en met vrienden optrekken.

Wat vind je stom?

Mensen die geen empathie hebben. Ik vind inleving belangrijk. Ook vind ik al die technologische veranderingen waarin we maar mee moeten gaan, stom. Het is natuurlijk ook wel belangrijk dat we bijblijven, maar de technologie verandert snel en is veel om bij te moeten houden.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Dat er meer is tussen hemel en aarde en dat er veel kracht in onszelf zit. We kunnen veel meer dan we denken.

Waar kijk je naar op televisie?

Ik houd van detectives. Ook vind ik 'Say yes to the dress' leuk. Ik ben vroeger model geweest en heb ook veel bruidsjurken geshowd. Die interesse is gebleven. Model werd ik na mijn schooltijd. Ik heb veel modeshows gelopen. Het was een bijbaantje, maar verdiende heel goed.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik zou wel wat bewuster willen genieten van wat ik heb bereikt. Ik ben altijd meteen weer bezig met de volgende stap. Ook zal het goed zijn als ik wat meer tijd voor mezelf neem.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je kreeg?

Het was een berichtje van mijn moeder. Ze doet vandaag huishoudelijke klussen bij mij thuis. Dat doet ze vaker en daar ben ik ontzettend blij mee.

Wat is je favoriete quote?

Nieuwe dag, nieuwe kansen.

Advertenties uit de krant