Afbeelding

Column Jamie: Waar zijn die twaalf mensen?

Algemeen

Videoland is ook wel het Nederlandse Netflix. Net als Netflix heeft het zelf ook wat series gemaakt. Zwarte Tulp is daar een goed voorbeeld van. Het is eigenlijk best sneu dat mensen betalen voor een abonnement bij Videoland, waar juist exclusieve series opkomen die uiteindelijk toch op RTL 4 komen. Dit gebeurt nu ook weer met 'De 12 van Oldenheim'. Geloof mij maar; het is weer een pareltje.

Voor de mensen die de serie niet kijken: het gaat over het dorpje Oldenheim in Nederland, waar twaalf mensen vermist raken. De hoofdrol is weggelegd voor Noortje Herlaar, bekend van Marry Poppins, die oorlogsjournaliste Peggy speelt. De slonzige journaliste, die bijna in haar kleding verzuipt, is niet vies van haar neus in de zaken van de politie steken. Rechercheur Dahmani (Nasrdin Dchar): ,,Zeg u mag hier niet iedere keer zomaar binnen komen lopen", nadat ze voor de zoveelste keer het politiebureau binnenstormt. Ach ja, politie en pers zijn nooit echt een goede combi geweest.

Voordat ze voor haar werk naar Irak vertrok, heeft ze haar familie en vrienden nogal abrupt verlaten. Zus en pa waren niet echt blij toen ze op dezelfde abrupte manier ineens weer voor de deur stond. Ook is het wel heel erg toevallig dat op de dag dat ze terug komt, de eerste verdwijning van de reeks plaats vindt. Keiharde karma? Wie weet!

Wat zo goed is aan deze serie is dat je iedere aflevering wel iemand anders verdenkt die verantwoordelijk is voor de verdwijningen. Of die personen verdwijnen zelf. De makers van deze serie zijn pro's in het maken van cliffhangers, want op het moment dat je denkt dat het niet spannender kan, sta je toch weer 'NEEEEE' tegen het televisiescherm te schreeuwen. Althans dat roepen die momenten bij mij op, dat zal vast niet bij iedereen zijn denk ik zo.

Een kleine oproep aan de Videoland abonnees: HOUD JE MOND TOT HET EINDE! Het kan niet anders dat het een spectaculair einde is, maar ik ga graag nog even door met schreeuwen naar de tv.

Jamie

Advertenties uit de krant