Afbeelding

Column Jamie: Baile Átha Cliath

Algemeen

Baile Átha Cliath betekent Dublin in het Iers. De afgelopen week ben ik met school naar Dublin vertrokken om daar verslag te doen. Ik had er geen goed beeld van, maar dat is positief veranderd.

Dublin stond zeker al op mijn lijstje van steden waar ik ooit nog een keertje naar toe wilde. Blijer kon je mij ook niet maken toen bekend werd dat mijn klas en ik naar de Ierse hoofdstad mochten. Tuurlijk is het jammer dat andere klassen naar Budapest, Londen en Madrid mochten, maar Dublin is natuurlijk ook niet verkeerd! Een dag later werden de vliegtickets en het verblijf gelijk geboekt zodat er niets mis kon gaan.

We hadden het zeker niet te klagen qua appartement, want het was lekker ruim en lekker luxe. Je wist altijd gelijk als je in de goede straat zat, want het moment dat je de hoek om ging, kwam een grote walm wiet jouw kant op vliegen. Of soms een walm pies, aangezien de stad kamt met een groot huizenprobleem waardoor er veel zwervers zijn.

Gelukkig zijn er ook nog leuke dingen in Dublin, Temple Bar bijvoorbeeld. De meeste mensen die er lopen zijn allemaal toeristen, maar de sfeer die in deze pub hangt (maar ook in andere pubs) is echt onbeschrijfelijk. Overal is live-muziek, Ierse mannen met een gitaar, en iedereen zit gezellig aan een pint (ik hield het lekker bij een halve pint). Ik vind het ook een prachtige stad om te zien, omdat het een mix is van hypermodern en het 'echte' Ierse uiterlijk.

Dublin is dan wel geen wereldstad als Londen, maar ik vind dat heerlijk. Dit is de eerste stad in het buitenland waar ik me zo ontzettend thuis voelde. Alles was aan te lopen, de mensen waren heel vriendelijk en behulpzaam en het accent was ontzettend leuk.

Hoogepunt van de reis: een super leuke en gezellige taxichauffeur vraagt ons waar we vandaan komen. Als we antwoorden dat we uit Nederland komen zegt hij gelijk: "Wat is er in hemelsnaam met jullie voetbalelftal gebeurd?" Fijn dat we zo bekend staan in het buitenland. haha.

Jamie

Advertenties uit de krant