Afbeelding

Column Jamie: Bakkers klaar? Bakken maar!

Algemeen

'Boer zoekt Vrouw' is net klaar, maar het bakprogramma 'Heel Holland Bakt' is er alweer. Van de ene kneuterigheid naar de andere. Dit zijn overigens niet mijn woorden: ik vind het namelijk het meest fantastische programma wat er is!

Hoe jammer is het dan ook dat ik afgelopen weekend niet naar de Marko hier in Barendrecht kon. Hans, de winnaar van vorig seizoen en andere deelnemer Gwen waren daar om hun bakkunsten te vertonen. Ik had ze graag in het echt aan het werk willen zien. Dan had ik mooi nog wat van ze kunnen opsteken.  

Maar even terug naar 'Heel Holland Bakt'. Dit jaar is het nieuwe seizoen niet vlak na de zomer, maar in de winter en dat betekent: winterse en kerstachtige baksels. Afgelopen aflevering was er de adventkalender. Dit kan je in de winkel kopen als een kartonnen doos met cijfers die aftellen van 1 naar 24 december, de dag voor kerst. Een kartonnen doos is niet te eten, dus moesten de bakkers iets creatiefs maken. Het was de leukste opdracht van deze week. Maar echt, ik kreeg gelijk zin om zelf aan de bak te gaan. Dat krijg ik dus altijd met dit soort programma. Met Master Chef krijg ik ook spontaan zin om de meest culinaire hoogstandjes te maken. Alleen het bakken van zoetigheid is tot nu toe werkelijkheid geworden. Haha.

Dat vind ik dus de magie van het programma. De makers laten zien dat het bakken gewoon heel leuk is! Maroeska is dan ook echt een typische bakster: een wat oudere mevrouw met een warrig kapsel. Super rustig maar heel goed. Behalve tijdens de laatste opdracht, die van de adventkalender. Haar kerstboomcake stort compleet in,  het was zo zielig om te zien.

Ik weet zeker dat dit moment terug komt in 'Smaak naar Meer', het na-praatprogramma over 'Heel Holland Bakt'. Hierin worden de leukste fragmenten en nieuwe backstage beelden besproken. Ik haat gewoonlijk dat soort programma's over een ander programma, maar deze versie is echt heel erg leuk. Ik kijk weer uit naar de volgende afleveringen, zowel van #hhb als van 'Smaakt naar Meer!'

Advertenties uit de krant