Afbeelding

Carnisseweg op de schop

Algemeen

BARENDRECHT – Omwonenden van de Carnisseweg kunnen meepraten over de inrichting van de omgeving. De gemeente gaat de riolering onder deze weg dit jaar vervangen en wil kijken of er nog eer veranderingen nodig zijn, nu de weg toch op de schop gaat. Donderdag 24 januari is er een inloopavond, zodat omwonenden hun wensen kenbaar kunnen maken.

De gemeente wil onder meer weten wat omwonenden ervan vinden als de bussluis open gaat voor verkeer. In de doodlopende weg aan de zuidkant zit een bussluis, die dan voor een proefperiode open zou gaan. De gevolgen van de openstellen zullen worden gemeten. Afhankelijk van de resultaten gaat de gemeente met omwonenden in overleg over het blijvend aansluiten van de Carnisseweg op de Gdansk.

De bestaande riolering in de voortuinen zal worden afgesloten, want die wordt overbodig. Er wordt een regenwater- en een vuilwaterriolering aangelegd, de verlichting wordt vervangen en het asfalt wordt vervangen door betonstraatstenen.

Voordat de gemeente kan beginnen, komt er milieukundig onderzoek naar het asfalt en de fundering daaronder. Ook wordt de bestaande situatie ingemeten en is er een hoogtemeting. Omdat bij het inmeten ook het gedeelte tot aan de woning mee wordt genomen, kan het zijn dat medewerkers op de percelen komen.

De inloopavond duurt van 18.30 tot 20.30 uur en vindt plaats in de huiskamer van CBS de Vrijenburg aan Vrijenburglaan 61. Aanmelden is niet nodig. Het is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden starten.

Advertenties uit de krant