Afbeelding

Column Jamie: Dé held van 2019

Algemeen

Wie kent hem niet: hij is meester patissier en jurylid van het leukste programma van Nederland, Heel Holland Bakt. Ik heb het natuurlijk over Robèrt van Beckhoven. Sinds een paar weken mag je ook zeggen dat hij kandidaat van 'Wie is de Mol' was. Ja helaas, was…

Robèrt veranderde in de eerste aflevering van 'Wie is de Mol' van een streng jurylid naar een lieve en schattige man. Hij werd dé man van WIDM-kijkend Nederland. Afgelopen aflevering was hij lekker foto's aan het zoeken met medekandidaat Merel Westrik. Dat ging allemaal prima, maar toen…

Toen moest hij ineens vanaf tachtig meter hoogte abseilen van een waterval. Abseilen van überhaupt een gebouw of iets is al eng, laat staan op de glibberige stenen op een waterval. Je zag hem twijfelen, maar hij deed het toch. ,,Ik laat me eige ook dan niet kenne." Het begin ging zo goed, maar ineens gleed hij uit. Heel Nederland hield zijn hart vast. Hij ging snel naar beneden om er vanaf te zijn en werd aangemoedigd door zijn medekandidaten die al onderaan de waterval stonden te wachten. Dat Robèrt even de opdracht vergat, werd hem dan ook onmiddellijk vergeven. Eenmaal veilig op de grond aangekomen, werd hij in de armen genomen van zijn medekandidaten en kon hij even bekomen van de schrik. Ik kreeg gewoon medelijden met hem.

Dat is ook de magie van Robèrt. Als hij dé Mol was geweest was ik echt gek geworden. Dit was juist zo'n kandidaat waarvan je dacht: nee, die kan het niet zijn. Jammer genoeg hebben wij afgelopen zaterdag afscheid van hem moeten nemen. Ik schreeuwde tegen het beeldscherm: NEE ROBÈRT MAG ER NIET UIT. Afgelopen zondag deed ik dat bijna weer want het was de laatste aflevering van Heel Holland Bakt.

In slechts een paar weken tijd is Robèrt van Beckboven de lievelings BNN-er van televisiekijkend Nederland geworden. Had je hem dan wel niet al in je hart gesloten met het bakprogramma, dan deed je dat wel met 'Wie is de Mol'. Beste Robèrt, we moeten je even missen, maar jij bent nu al dé held van dit jaar.

Advertenties uit de krant