Afbeelding

Verbetering maaltijdservice

Algemeen

RIDDERKERK - Zorgorganisatie Riederborgh uit Ridderkerk verbetert in 2019 zijn maaltijdservice voor onder andere bewoners van Ridderkerk, Alblasserdam, Dordrecht en Barendrecht. Al meer dan 20 jaar verzorgt Riederborgh Maaltijdservice uit Ridderkerk maaltijden voor mensen die niet meer willen koken of die vanwege leeftijd of dieetvoorschriften niet meer zelf kunnen koken. De maaltijden worden op ambachtelijke manier bereid met verse producten. De bereiding van de maaltijden is niet ingericht op grootverbruik maar op kleinschaligheid en kwaliteit. De Riederborgh luistert naar de wensen van mensen. Hun wensen worden gehonoreerd.

Wat kan men verwachten in 2019?

Er is een vaccumeermachine aangeschaft voor sous-vide garen van etenswaren. Sous-vide is het proces waarbij in vacuümverpakte etenswaren in een waterbad op relatief lage en constante temperatuur worden verwarmd zodat het geleidelijk en gelijkmatig gaar wordt. Met sous-vide gaart men gerechten eenvoudig tot perfectie. Een bijkomend voordeel is dat vocht, smaak en voedingsstoffen bewaard blijven in de vacuüm verpakking zodat het gerecht altijd de meest optimale, volle en natuurlijke smaak heeft. Riederborgh werkt ook met verse kruiden. Dit wordt gedaan omdat bij oudere mensen de geurwaarneming afneemt. Dit proberen zij te compenseren door de verse kruiden toe te voegen. Er worden alleen verse bouillons gemaakt die getrokken worden van vleesbotten wat een intense smaakbeleving geeft. Bij Riederborgh staat het vakmanschap van de koks dus op een hoog peil.

In 2019 wordt ook gestart met het lokaal inkopen van grondstoffen en versproducten wat de versheid van de versproducten nog meer garandeert. De maaltijden direct gekoeld, geportioneerd, geseald en in een koelcel opgeslagen. De volgende dag worden de maaltijden door vrijwilligers bij de mensen thuis bezorgd. Er zijn veel keuze mogelijkheden in de gerechten. Elke week krijgen de mensen een keuzemenu bezorgd. Er zijn verschillende diëten mogelijk (vraag naar de mogelijkheden). Informatie over de maaltijdservice is te krijgen via het telefoonnummer 0180-452550 of via de email maaltijdservice@riederborgh.nl. Mensen kunnen hier ook een gratis proefmaaltijd aanvragen. Tip: kijk eens op Youtube met zoekterm Riederborgh maaltijdservice en ontdek het gehele proces.

Advertenties uit de krant