Afbeelding

Overleg over renovatie Riederpark

Algemeen

BARENDRECHT - Het Riederpark verdient een opknapbeurt, vindt Buurt Bestuurt. Er zitten talloze gaten in het open veld en de wandelpaden zijn verzakt, wat tot slechte afwatering zorgt. Ook hekwerken en speeltoestellen zijn beschadigd en hier en daar is de beplanting verdwenen.

Buurt Bestuurt heeft met diverse gemeentelijke diensten goede contacten over leefbaarheid en veiligheid. In dit kader is er intensief contact tussen partijen over de aanpak van de herstelwerkzaamheden van het Riederpark. Ook een stuk herinrichting wordt bekeken. Zo zal er een vervanging van de bestaande skatevoorziening worden besproken.

De eerste stap is om op korte termijn een schouw te houden om de uit te voeren werkzaamheden te inventariseren en prioriteiten vast te stellen. Tegelijkertijd zijn er contacten gelegd met het Lentiz MBO College om te bekijken in hoeverre de studenten bij de renovatie betrokken kunnen worden.

Omdat het Riederpark verder reikt dan de grenzen van het gebied van Buurt Bestuurt, is ook contact gelegd met betrokken bewoners van De Houten, De Akkers en Riederhoek. Partijen voeren gezamenlijk constructief overleg met de betrokken gemeentelijke diensten. Dit moet er uiteindelijk toe leiden dat het park weer beter toegankelijk en veiliger wordt voor gebruikers en dat het weer fijn vertoeven is voor jong en oud.

Vragen en opmerkingen over dit project kunnen gericht worden aan buurtbestuurtmiddeldijkerplein@gmail.com

Advertenties uit de krant