Afbeelding
Foto: Peter van Dijk photography

Drukbezochte open dag

Algemeen

BARENDRECHT - Focus Beroepsacademie hield dinsdag 12 februari een open dag voor geïnteresseerden. De bezoekers bestonden voornamelijk uit ouders en leerlingen uit groep 8, maar ook leerlingen uit groep 7 en leerlingen die in een ander jaar willen instromen maakten deel uit van het publiek. Het gebouw en de enthousiaste collega's zorgden voor een goede sfeer. De voorlichtingen, de kijk-lokalen, doe-opdrachten en 250 bezoekende leerlingen zorgden er verder voor dat de school kan terugkijken op een succesvolle open dag.

Met de start van dit schooljaar voerde Focus gepersonaliseerd leren in, dat een succes blijkt. Het geeft leerlingen de kans om op eigen tempo en niveau leerdoelen te behalen. Kinderen werken niet meer met boeken, maar met een 'learning portal' waarin alle lesstof staat en de hele voortgang van het kind wordt weergegeven. Ook krijgen leerlingen geen cijfers, maar wordt er gekeken of een leerdoel wel, deels of niet is behaald. Bij Focus bepalen leerlingen soms zelf hoeveel van welk vak ze nodig hebben om hun leerdoel te behalen. Om dit proces te leren, hebben leerlingen een persoonlijke coach die hen helpt met plannen en organiseren van hun leerschema, waar zij wekelijks een individueel gesprek mee voeren.

Later dit schooljaar is er een open dag speciaal voor leerlingen die in klas 2 of 3 willen instromen. De datum wordt bekend gemaakt op focusberoepsacademie.nl.

Advertenties uit de krant