Afbeelding

Keizerswaard trakteert op Xander de Buisonjé

Algemeen

ROTTERDAM - Vrijdag 7 maart 1969 was het niet alleen een koude winterdag, het was ook de dag dat winkelcentrum Keizerswaard door prins Claus werd geopend. Het was voor die tijd een zeer modern winkelcentrum. In 1994 is het winkelcentrum overdekt en verder uitgebreid. Nu, vijftig jaar later, trakteert het jarige winkelcentrum klanten op een aantal feestelijke evenementen.

De officiële start is op zaterdag 9 maart. Om 11 uur starten de feestelijkheden op het Bram Ladage-plein met een speech van burgemeester Aboutaleb en een speech van de voorzitter van de winkeliersvereniging, J. van Rietschoten.

Daarna gaat het gezelschap, voor de onthulling van een bijzondere etalage, naar het voormalige D-Reizen pand. Hierna krijgen de burgemeester en overige aanwezigen het 'Magazine stijl 1969' aangeboden en wordt er vijftig meter taart aangesneden.

De hele dag door zijn er breakdance-demo's en -workshops. Aan het einde van de dag is er een All Style Battle. Deze activiteiten vinden grotendeels in het winkelcentrum plaats, maar ook op het Herenwaardplein is er heel wat te beleven. Vanaf 15 uur draait DJ Bootsy Paul zijn muziek en brengt iedereen in de stemming voor het hoogtepunt van de middag: een optreden van Xander de Buisonjé. Hij treedt op van 17.15 tot 17.45 uur. DJ Bootsy Paul neemt het daarna weer over tot ongeveer 18.45 uur. Daarmee komt er een einde aan de activiteiten van die dag.

Kijk voor het volledige programma op www.keizerswaard.nl en houd Facebook in de gaten.

Advertenties uit de krant