Afbeelding

In gesprek over burn-out en depressie

Algemeen

BARENDRECHT - William Vat gaat samen met Marijke Vermaas in gesprek over burn-out en depressie. Dat doet hij donderdag 21 februari van 20 tot 21 uur bij radio Exxact Barendrecht.

Steeds meer mensen krijgen met een burn-out te maken en hebben klachten die ook voorkomen bij een depressie. De klachten die je ervaart beperken je in je dagelijkse functioneren. Zo is men vaak somber en lusteloos. Men kan ook last hebben van schuldgevoelens, net als mensen met een depressie. Daardoor zijn een depressie en een burn-out soms moeilijk van elkaar te onderscheiden. Het verschil is dat een burn-out het gevolg is van een langdurige overbelasting, terwijl een depressie ook kan ontstaan zonder dat er sprake is van overbelasting.

William en Marijke gaan hierover in gesprek met Sven Gerritsen, eigenaar van psychologenpraktijken Smeijl uit Barendrecht, Breda en Dordrecht. Luisteraars die een vraag hebben kunnen live bellen naar de studio via 0180-621112.

In deze uitzending staat de muziekkeuze in het teken van de Memphis Soul en Americana music. Exxact Live William Vat in gesprek met... is te beluisteren op 106.4 in de ether, 105.9 op de kabel en via www.exxact.nl.

Advertenties uit de krant