Monique Kruijdenberg toont vol trots de nieuwe Selmer Bundy. Foto: Henk Elderson
Monique Kruijdenberg toont vol trots de nieuwe Selmer Bundy. Foto: Henk Elderson

Bijzondere aanwinst voor CultuurLocaal

Algemeen

BARENDRECHT - De muziekinstrumenten die CultuurLocaal gebruikt bij de leslocatie en voor verhuur aan leerlingen zijn eigendom van stichting Instrumentenfonds CultuurLocaal. Deze stichting zorgt voor het onderhoud en voor aanschaf van nieuwe instrumenten. Onlangs kon het fonds een bijzondere aanschaf doen: een basklarinet.

Klarinetdocente Monique Kruijdenberg is zeer gelukkig met deze investering, die op haar verzoek tot stand kwam. ,,De basklarinet is een mooi instrument. Het voegt echt iets toe als je een blazersensemble samenstelt. Zo'n diepe klank kan je met de 'normale' instrumenten niet bereiken. Voor leerlingen is het leuk als ze de basklarinet kunnen uitproberen zonder er zelf een te moeten kopen."

De basklarinet, een Selmer Bundy, werd tweedhands aangeboden voor een schappelijke prijs door Johan Jonker. Monique Kruijdenberg: ,,Hij vindt dat de basklarinet te weinig te horen en te zien is en vraagt daarom niet teveel voor deze instrumenten".

Tijdens Festival CultuurLocaal beleefde de basklarinet zijn première bij CultuurLocaal in het Blaaskwintet van Mozart. Deze keer bespeelde Monique het instrument zelf, maar in de toekomst zullen ook leerlingen de kans krijgen. Meer informatie: www.cultuurlocaal.nl.

Advertenties uit de krant