Florian Pronk en Sebastiaan van Mill presenteren volgende week het eerste Jongerencafé.
Florian Pronk en Sebastiaan van Mill presenteren volgende week het eerste Jongerencafé.

Jongerencafé bij Exxact

Algemeen

BARENDRECHT- Exxact Barendrecht krijgt een nieuw radioprogramma: het Exxact Jongerencafé. Sebastiaan van Mill (49) en Florian Pronk (19) gaan woensdagavond 27 februari tussen 19 en 21 het nieuwe interactieve jongerenprogramma presenteren. Hierover een korte vooruitblik met hen.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om het Exxact Jongerencafé op te zetten?

Florian: ,,Vorig jaar waren wij beide betrokken als presentatoren bij het programma Gemeenteloket. Het interviewen van de gasten stond centraal, iets wat we beiden ook ontzettend leuk vinden, alleen wilden we meer het debat en de discussie tussen jongeren gaan opzoeken."

Sebastiaan: ,,Ja, daar wil ik aan toevoegen dat ons hoogtepunt bij Gemeenteloket het presenteren van het verkiezingsdebat was, wat we samen hebben gedaan. Ik vind het leuk en belangrijk om ook jongeren een podium op de radio te geven, waarin ze hun mening kwijt kunnen. Toen we dat naar elkaar uitspraken ontstond het idee voor het 'Exxact Jongerencafé'."

Wat gaan jullie tijdens het programma doen?

Sebastiaan: ,,Het programma duurt twee uur en in beide uren zullen we aan de hand van een vooraf gekozen onderwerp, gasten interviewen, waarna een aantal jongeren met elkaar in debat gaan over dit onderwerp. Deze onderwerpen kiezen we samen met de jongeren en zijn maatschappelijk actueel."

Wat willen jullie mebereiken?

Florian: ,,Het gaat ons er vooral om dat jongeren allereerst een podium krijgen om ook hun mening te geven. Ook willen we heel graag aan alle jongeren, zowel degenen die meedoen als degenen die luisteren, laten zien en horen hoe ontzettend gaaf het eigenlijk is om radio te maken."

Het Exxact Jongerencafé, dat klinkt alsof er ook een bar is…

Florian en Sebastiaan schieten in de lach. Florian: ,,Nee, die bar zit wel in Het Kruispunt, maar er zal tijdens ons programma niet gedronken worden. Wie weet een bitterballetje…"

Het Exxact Jongerencafé is elke laatste woensdag van de maand te beluisteren tussen 19 en 21 uur op 106.4 FM (ether), 105.9 FM (kabel) en via de app en livestream van Exxact Barendrecht.

Advertenties uit de krant