Afbeelding

'Sterre' komt eraan

Algemeen

BARENDRECHT - De Barendrechtse/Rotterdamse nederpop- en kleinkunstformatie Van Bezemwijk komt vandaag, vrijdag 15 maart, met een nieuwe single: Sterre. Vanaf vandaag is de single te vinden op alle bekende streamingdiensten. Het is het eerste nieuwe werk sinds de EP Overal, die in maart 2017 uitkwam. Alles wat Van Bezemwijk zo'n herkenbaar geluid geeft, is te horen in de nieuwe single.

Het nummer zat al een tijd in de pijplijn. Het kwam tijdens optredens goed uit de verf en af- en aan is er sinds juli 2018 aan de opnames gewerkt. Producer Giel heeft het geluid van Van Bezemwijk kracht bij gezet met zijn heldere mix, analoge foefjes en zijn buizencompressor.

Lex Bezemer heeft het nummer geschreven. Lex: ,,Het gaat deels over een Nederlands meisje dat ik een paar jaar geleden ontmoette in Warschau. Aangevuld met flinke lading fictie en fantasie natuurlijk", vertelt hij.
'Sterre' gaat volgens Lex niet per se over die specifieke ontmoeting: ,,Het gaat ons vooral om wat mensen zelf in onze muziek willen horen. Ik wilde een lied maken waarin de hoofdpersoon stilstaat bij een heel kort moment. Alsof het personage de ontmoeting beschrijft als een vervaagde foto die hij voor zich ziet."
Volgens de band blijft 'Sterre' nog dagen in je hoofd hangen door het meerstemmige refrein, het gelaagde arrangement van Vincent van Ewijk en door de melodielijn van de blazers.

Van Bezemwijk is zaterdag 13 april live te bewonderen in de Popcentrale in Dordrecht. De band staat dan in de halve finale van de Grote Prijs van Dordt. In de voorronde won Van Bezemwijk met overtuiging de publieksprijs. In de lente wordt het nummer opgevolgd door een tweede single.

Advertenties uit de krant