Afbeelding

Ook jeugd bij festival Muziek Centraal

Algemeen

BARENDRECHT - Zaterdag 23 maart zal ook de jeugd volop aanwezig zijn in theater Het Kruispunt. Harmonievereniging Barendrecht houdt die dag weer haar jaarlijkse muziekfestival Muziek Centraal. In de grote zaal start om 13 uur het LeerlingenOrkest, dat wordt geïntroduceerd door de burgemeester en kinderburgemeester.

Hoe jong de leden van dit orkest ook zijn, ze maken van dit optreden een echte show met als hoogtepunt een rapnummer over de snackbar. De blokfluitgroep zal voor het eerst samen met het orkest optreden.

Om 14 uur zal de JuniorSlagwerkgroep de show vertonen waarmee zij op 16 februari in Dordrecht de eerste prijs wonnen. Aansluitend tonen alle SlagwerkKids samen met de JuniorSlagwerkgroep hun muzikale vaardigheden. Kleuters en jonge gasten uit het publiek mogen daaraan meedoen.

Om 15 uur zal het JeugdOrkest spelen. De ruim dertig jongens en meisjes zijn al een flink aantal jaar bezig met musiceren en dat is te horen. Ze sleepten de afgelopen jaren veel prijzen in de wacht. Om 15.30 uur laat op het trappodium het OpstapOrkest van zich horen. Dit orkest bestaat uit beginnende muzikantjes. Na Muziek Centraal zal een aantal doorstromen naar het LeerlingenOrkest en komt er weer plaats vrij voor nieuwe instroom. 

Om 19.45 uur laat op het trappodium de (gevorderde) jeugd uit jongerenorkest B'tween de talenten horen. Dit orkest is een kweekvijver voor het HarmonieOrkest.

Uiteraard spelen ook alle groepen en orkesten met volwassenen deze dag. De toegang is gratis. Er worden loten verkocht ter bestrijding van de onkosten. De Barendrechtse middenstand en leden hebben prijzen ter beschikking gesteld. Een straatje van vijf loten kost vijf euro. Kijk voor meer informatie op www.harmoniebarendrecht.nl of mail naar secretaris@harmoniebarendrecht.nl.

Advertenties uit de krant