archiefbeeld
archiefbeeld

Een nacht slapen op straat

Algemeen

BARENDRECHT - In de nacht van 21 op 22 juni verandert een gedeelte van de Oude Maas in een krottenwijk. Jongeren uit verschillende kerken in Barendrecht organiseren samen een 'Nacht zonder Dak' van stichting Tear. Iedereen ouder dan elf jaar kan zich hiervoor aanmelden via www.nachtzonderdak.nl/barendrecht.

Jongeren laten zichzelf sponsoren om een nacht in een zelfgebouwde hut van karton en plastic te slapen. Het geld dat daarmee opgehaald wordt, gaat naar projecten voor straatkinderen in India, Kenia en Bolivia.

De organisatie hoopt zoveel mogelijk geld op te halen voor dit doel. Daarom is er vanavond, vrijdag 14 juni, een Sponsor Filmavond. Die start om 20 uur in de Triomfatorkerk. De toegangsgift hiervoor bedraagt vijf euro. In de pauze zijn er drinken en snacks te koop voor een euro per stuk. Iedereen is welkom, gelovig of niet. De film die getoond wordt is 'Belle en Sebastiaan', leeftijdsgrens tien jaar.

Personen en bedrijven die willen sponsoren, kunnen dat doen via bovengenoemde website of door een bedrag over te maken naar NL 38 RABO 0326 5210 62 ten name van JmeO Heerde onder vermelding van 'gift voor Nacht zonder Dak Barendrecht' (aftrekbaar).

Advertenties uit de krant