Afbeelding

Vragen over tekort aan huisartsen in Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT – Gemeenteraadslid Martijn van Meppelen Scheppink (SGP/CU) heeft vragen gesteld aan het college over het tekort aan huisartsen in Barendrecht.

"Er is in Barendrecht al langere tijd sprake van een tekort aan huisartsen. Van huisartsen zelf vernamen wij, dat het in Barendrecht niet eenvoudig is om een praktijk te vestigen. Er doen zich schijnbaar nogal wat 'ambtelijke' obstakels voor met name bij het verkrijgen van een omgevingsvergunning voor de vestiging van een praktijk", schrijft hij.
Van Meppelen Scheppink wil weten of het college op korte termijn een vestigingsbeleid voor huisartsen kan opstellen.

De vragen aan het college:

  1. kan het College bevestigen dat (nog steeds) sprake is van een tekort aan huisartsen in Barendrecht?
  2. herkent het College zich in het beeld, dat het in Barendrecht niet eenvoudig is om een huisartsenpraktijk te vestigen en met name het verkrijgen van een omgevingsvergunning voor de vestiging van een prakijk op moeilijkheden stuit?
  3. welke mogelijkheden ziet het College om de vestigingsmogelijkheden voor huisartsen in Barendrecht te verbeteren, te verruimen en te versnellen?
  4. is het College in dat verband bereid om op korte termijn vestigingsbeleid voor huisartsen op te stellen en de Gemeenteraad daar over te consulteren?
  5. zo ja, op welke termijn kan de Gemeenteraad  een voorstel voor dergelijk beleid tegemoet zien? 

Advertenties uit de krant