Gaya verblijft bij een gastgezin.
Gaya verblijft bij een gastgezin.

Gaya is speels en vrolijk

Algemeen

REGIO - De Dierenstee werkt, zeker in de zomerperiode, vaak samen met gastgezinnen. Kittens of oudere katten die gesocialiseerd moeten worden of een moederpoes die nog moet bevallen, zijn de meest voorkomende redenen waarom een beroep wordt gedaan op een opvangadres buiten De Dierenstee.
De anderhalf jaar oude Gaya wacht op dit moment in een gastgezin in Oud-Beijerland op een nieuw thuis. Gaya is afkomstig uit een situatie waarin (te) veel katten samenleefden en waar weinig individuele aandacht voor de dieren was. Toen Gaya in juli in De Dierenstee terechtkwam, was ze daarom niet alleen slecht gesocialiseerd, maar bleek ze ook zwanger te zijn. Een paar dagen na de bevalling verhuisden Gaya en haar kitten naar een opvanggezin om daar in alle rust bij te komen. Nu haar dochter geplaatst is en Gaya al redelijke stappen heeft gemaakt qua socialisatie, wordt het tijd dat ook zij een eigen plek krijgt. Gaya is een hele speelse en vrolijke dame die gezellig tegen je aan kan kletsen, in het gastgezin genieten ze dan ook volop van haar. Gaya zoekt echt contact met haar verzorgers, maar geaaid worden vindt ze nog best spannend. Gaya laat zich tot nu toe eigenlijk alleen soms tijdens het eten aaien. Ze heeft dus meer tijd nodig dan vooraf verwacht, maar de verwachting is dat Gaya zeker kan uitgroeien tot een sociale poes. Dat vraagt wel om een geduldige en liefdevolle baas en het liefst ook de aanwezigheid van minimaal één andere kat. Gaya vindt soortgenoten namelijk heel leuk en ze kan het sociale gedrag van hen afkijken. Wie heeft een rustig thuis (met tuin) voor Gaya en laat haar uitgroeien tot een zelfverzekerde dame?
Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. 0186 – 655 150. www.dierenstee.nl. Openingstijden maandag 11 tot 15 uur en dinsdag tot en met zaterdag 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant