Eén van de konijnen in De Dierenstee.
Eén van de konijnen in De Dierenstee.

Opvang konijnen en cavia's overvol

Algemeen

REGIO - In De Dierenstee zit het verblijf voor de konijnen en knaagdieren momenteel helemaal vol. Met maar liefst zeventien konijnen en vijf cavia's is het een drukte van belang in de opvang. Deze drukte begon nadat er afstand werd gedaan van een nestje van zeven konijnen, op dat moment nog maar zes maanden oud. Een van de voedsters uit dit nest bleek zwanger te zijn en is inmiddels bevallen van maar liefst zes konijntjes. Vlak daarvoor had ook een cavia al het leven geschonken aan vier kleintjes. Deze jongste bewoners zijn inmiddels ruim een maand oud, maar kunnen voorlopig nog niet geplaatst worden.
Wel plaatsbaar zijn de andere konijnen, bijvoorbeeld die uit het eerder genoemde nestje van zeven. Het gaat voornamelijk om rammetjes, die inmiddels door ons zijn gecastreerd, en de meesten van hen zijn nog vrij schuw. Voor hun komst naar De Dierenstee hebben deze konijnen namelijk niet veel contact met mensen hebben gehad. Ze vinden geaaid en opgepakt worden daarom nog spannend.
Naast dit nestje wachten er nóg een paar leuke konijnen op een nieuw thuis. Zij zijn afgestaan door hun eigenaar of als vondeling de opvang binnengebracht, waarna zich geen eigenaar meer heeft gemeld. Voor alle konijnen geldt dat ze moeten worden gekoppeld aan een soortgenoot. Konijnen zijn groepsdieren, zij kwijnen weg als ze alleen worden gehouden.
Wie zijn of haar konijn wil koppelen aan een dier uit De Dierenstee kan contact opnemen voor een eerste kennismaking. Wie de koppeling aan de medewerkers van De Dierenstee wil overlaten, kan zijn of haar konijn ook voor een paar dagen (tegen een vergoeding) naar de opvang brengen.
Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. 0186 – 655 150. www.dierenstee.nl. Openingstijden maandag 11 tot 15 uur en dinsdag tot en met zaterdag 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant