Bijou komt vrij stoer over, maar is dat helemaal niet.
Bijou komt vrij stoer over, maar is dat helemaal niet.

Bijou werd verwaarloosd

Algemeen

REGIO - Verwaarlozing van dieren komt helaas meer voor dan veel mensen denken. Ook in De Dierenstee komen dieren binnen die niet goed zijn behandeld door hun eigenaar en die soms zelfs in beslag zijn genomen. De verwaarlozing kan gevolgen hebben voor het gedrag van het dier, maar kan ook lichamelijk sporen nalaten. Aan de vijf jaar oude kater Bijou is dit goed te merken. Zijn vorige eigenaar had meerdere katten en verzorgde deze niet goed. Gelukkig werden alle dieren in beslag genomen. Via een uitwisseling met een andere opvang kwamen Bijou en zijn voormalige huisgenoten in De Dierenstee terecht.
De jarenlange slechte zorg heeft ertoe geleid dat Bijou nu gevoelige darmen heeft. Hij krijgt daarom licht verteerbare brokjes te eten en deze zijn helaas iets duurder dan gemiddeld. Misschien heeft Bijou deze brokjes niet zijn hele leven nodig, maar voorlopig moet hij ze wel blijven eten.
Naast de lichamelijke gevolgen is Bijou wat wantrouwig richting mensen. Hij komt vrij stoer over, maar is dat helemaal niet. Bijou trekt zich veel terug en mijdt het contact met mensen zoveel mogelijk. Heel voorzichtig kan Bijou wel geaaid worden, maar uit angst kan hij soms nog uithalen. Toch schuilt er waarschijnlijk onder het stoere voorkomen van Bijou een lieve kater. Bijou heeft daarom een baas nodig die hem met veel liefde en geduld weer laat zien dat mensen het beste met hem voor hebben. Voor Bijou wordt een rustig thuis gezocht met een tuin of een flink balkon of terras. Andere katten zijn geen probleem, die is Bijou gewend. Wie geeft hem een kans?
Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. 0186 – 655 150. www.dierenstee.nl. Openingstijden maandag 11 tot 15 uur en dinsdag tot en met zaterdag 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant