De terrassen op het Doormanplein zijn nu nog leeg.
De terrassen op het Doormanplein zijn nu nog leeg.

Tijdelijke uitbreiding van of nieuwe terrassen mogelijk

Algemeen

BARENDRECHT - Vanaf 1 juni mogen restaurants en cafés weer open voor maximaal 30 personen, exclusief personeel. Dit geldt ook voor terrassen, onder de voorwaarde dat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden.

Het college staat positief tegenover initiatieven en creatieve ideeën vanuit de horeca en denkt, binnen de wettelijke kaders die er zijn, graag mee over de mogelijkheden. Onder andere over het tijdelijk uitbreiden of toevoegen van nieuwe terrassen.

Horecaondernemers kunnen een verzoek indienen voor een tijdelijke uitbreiding van hun terras of voor een tijdelijk nieuw terras via een formulier op de website. Het verzoek moet passen binnen de wettelijke grenzen van de noodverordening en de APV.

Burgemeester Jan van Belzen: “We horen graag wat de ondernemers van ons nodig hebben om hun wensen mogelijk te maken. De manier waarop terrassen worden gerealiseerd moet vanzelfsprekend voor bezoekers én personeel wel veilig en verantwoord zijn. De bereikbaarheid voor nood – en hulpdiensten moet gegarandeerd zijn. En de versoepeling van de maatregelen is natuurlijk alleen mogelijk als het virus onder controle blijft”.

De uitbreiding van terrassen is toegestaan zolang de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond regels stelt voor terrassen. De gemeente brengt voor het tijdelijk gebruik maken van gemeentegrond geen kosten in rekening.

(bron: gemeente Barendrecht)

Advertenties uit de krant