Het vliegveld van MVE aan de Oude Maas.
Het vliegveld van MVE aan de Oude Maas.

Modelvliegclub Europoort gedupeerd door diefstal

Algemeen

BARENDRECHT – Dieven hebben toegeslagen bij de Modelvliegclub Europoort (MVE). Ze gingen er onder meer vandoor met de complete installatie voor de zonnestroom.

Het is de tweede vereniging in dit gebied die door dieven wordt bezocht. Eerder werd het loket van de Maasoeverspoorlijn opengebroken.

De modelvliegclub heeft een modelvliegveld langs de Oude Maas, nabij de Heinenoordtunnel.

“Helaas zijn er mensen geweest die het nodig vonden om tussen woensdag 10 april en vrijdag 12 april in de nacht bij ons op het modelvliegveld in te breken”, vertelt voorzitter Rob Salome. De dieven gingen er vandoor met de volledige zonnestroom installatie met drie accu’s en gereedschappen. Hiervoor werd de container van de vereniging opengebroken. Ook verdwenen de de zonnepanelen die verankerd waren op het dak van de container.

“Wij zijn een non profit vereniging en zoeken vandaar donateurs om ons te helpen om alles weer te herstellen zodat we weer stroom hebben op ons mooie vliegveld in Barendrecht. Inmiddels hebben we al een aangepast Container Lockbox geinstalleerd”, aldus de voorzitter.

Er is een donatieactie gestart om de vereniging te helpen. Wie minimaal 25 euro stort wordt uitgenodigd voor de jaarlijkse barbecue op het vliegveld.

Donatie actie link: https://www.doneeractie.nl/model-vliegvereniging-europoort-barendrecht/-90849  

Wij zijn bereikbaar via https://mv-europoort.nl en via secretaris@mv-europoort.nl

Advertenties uit de krant