In de week na de brand is er technisch onderzoek gedaan naar de oorzaak.
In de week na de brand is er technisch onderzoek gedaan naar de oorzaak. Foto:

De Kleine Duiker na de brand (aflevering 1)

Algemeen

BARENDRECHT - Op zaterdag 13 april brandde het hoofdgebouw van De Kleine Duiker helemaal af. Wat is er sindsdien gebeurd? Daarvan willen we u in deze rubriek regelmatig op de hoogte houden. Er is namelijk al een heleboel gebeurd!

Op de zondag na de brand kwamen zo’n 140 vrijwilligers helpen om het terrein schoon te maken. Mariska Stolk begon met Elize ‘t Jong een crowd funding actie. Dit bleek een schot in de roos, er is maar liefst € 38500,- bijeengebracht! En op onze bankrekening mochten we ruim € 4500,- ontvangen. Ook het bedrijfsleven laat zich niet onbetuigd en steunt ons in natura of met donaties. Iedereen ongelofelijk bedankt voor de inzet en steun. Het is allemaal hartverwarmend.

In de week na de brand is er technisch onderzoek gedaan naar de oorzaak. De elektrische installatie was vanwege de energietransitie geheel vernieuwd. Een medewerker van de firma I-TEK heeft samen met de brandweer nauwkeurig onderzoek gedaan in de restanten van de meterkast, de plek waar de eerste rook vandaan kwam. De conclusie was dat de oorzaak van de brand niet in de omvormers lag. De daadwerkelijke oorzaak is niet meer te achterhalen vanwege de intensiteit van de brand. Ook de door De Kleine Duiker ingeschakelde onderzoeker van NLOI trok die conclusie.

Er is op verzoek van Nationale Nederlanden ook een tactisch onderzoek gehouden. Een medewerker van I-TEK heeft bestuursleden gevraagd naar de keuringen van de elektrische installatie, naar de vernieuwing van de kabel, apparatuur in de meterkast en de aanleg van de zonnepanelen. Zowel de rapporten van de technisch onderzoekers als het verslag van het tactisch onderzoek gaan naar een beoordelaar van Nationale Nederlanden. Deze beoordelaar laat vervolgens weten of de opstal en inboedel wordt uitgekeerd.

Ondertussen wordt hard gewerkt aan voorlopige voorzieningen. Alle donaties komen hierbij goed van pas. Er is veel geld nodig om tijdelijke en nieuwe voorzieningen te realiseren. Daarover een volgende keer meer.

(ingezonden door De Kleine Duiker)

Afbeelding

Advertenties uit de krant