Het BaerneKoor tijdens het lenteconcert. (foto Wil Gerritse)
Het BaerneKoor tijdens het lenteconcert. (foto Wil Gerritse)

Sfeervol lenteconcert van het BaerneKoor

Algemeen

BARENDRECHT - Op dinsdag 23 april vond in De Baerne het jaarlijkse lenteconcert van het BaerneKoor plaats. Het publiek werd getrakteerd op een mix van serieuze liederen en lichtere stukken.

De weergoden waren het Baernekoor gunstig gezind, want tijdens hun openingslied Oh what a beautiful morning uit de musical Oklahoma scheen het zonnetje uitbundig. Het koor, onder leiding van John Bakker, zong onder meer Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré, het bekende Halleluja van Leonard Cohen en liedjes uit musicals geschreven door Richard Rodgers. Ook de White Cliffs of Dover kwam aan bod, tijdens de Tweede Wereldoorlog gezongen door Vera Lynn.

Aan het concert werkten ook Mariët Kaasschieter (sopraan) en Frans Verburg (piano) mee. Mariët liet publiek en koorleden meedeinen bij een wiegelied van Gabriel Fauré en Frans zorgde met zijn jazzy sound en blues improvisaties voor een swingende sfeer.

Het BaerneKoor kijkt al weer uit naar het volgende optreden: het Zomerconcert met mannenkoor De Verenigde Zangers op vrijdag 7 juni in Carnisse Haven.

Geïnteresseerde 50-plussers die wel eens een repetitie van het Baernekoor willen meemaken, zijn na de meivakantie vanaf 21 mei welkom op dinsdagochtend om 9.45 uur in de BaerneZaal, BuitenlandseBaan 1. Het Baernekoor maakt deel uit van CultuurLocaal.

www.cultuurlocaal.nl.

Advertenties uit de krant