De voormalige basisschool aan de Kruidentuin.
De voormalige basisschool aan de Kruidentuin.

Voedselbank en Overburen naar oud schoolgebouw

Algemeen

BARENDRECHT – De Voedselbank en de dagbesteding van De Overburen kunnen een plaats krijgen in het oude schoolgebouw aan de Kruidentuin 10. Op maandag 13 mei bespreekt wethouder Margo Stolk dit voorstel met de betrokken raadscommissie.

Op dit moment is de Voedselbank nog gehuisvest aan de Bachlaan. De vergunning voor de Bachlaan verloopt per maart 2025. “Voor de Voedselbank is er enige haast geboden bij verhuizing naar de Kruidentuin. De Nederlandse Voedsel[1]en Warenautoriteit heeft een verhoogd risico vastgesteld en dreigt met een sluiting voor de huidige locatie aan de Bachlaan”, schrijft de wethouder in haar voorstel.

Aan de Kruidentuin is voor minimaal vijf jaar ruimte voor de Voedselbank. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, auto, per fiets en lopend. Privacy is ook voldoende gewaarborgd. Daarnaast is de locatie uiterst geschikt voor goede samenwerking met andere maatschappelijke organisaties. In het naastgelegen pand zit het Wijkteam wat de samenwerking ook verder kan versterken. En Kijk op Welzijn op loopafstand aan de Binnenlandse Baan.

De Voedselbank krijgt aan de Kruidentuin tachtig procent meer ruimte. De aanvraag om daarnaast nog een vergaderlokaal op de eerste verdieping te krijgen, is afgewezen. Eventueel van de Voedselbank vergaderruimte in het gemeentehuis gebruiken. De Voedselbank maakt zelf een plan voor de buitenruimte. Er moet onder meer voldoende plaats zijn voor het lossen van de bus.

Stichting De Overburen heeft tegenover de oude school een begeleid woonlocatie met dagbesteding (‘Meliom’). In verband met het uitbreiden van het begeleid wonen, wordt er gezocht naar een andere plaats voor de dagbesteding. Daarvoor is op de eerste verdieping van Kruidentuin 10 ruimte beschikbaar.

In de oude school aan de Kruidentuin zijn al ruimtes in gebruik door de Kledingbank en de huiskamer voor Oekraïners.

Advertenties uit de krant