Afbeelding

Grote opkomst bij themabijeenkomst over babbeltrucs

Algemeen

BARENDRECHT – Vrijdag 3 mei hield KijkopWelzijn, in samenwerking met Laurens en de wijkagent, een interessante themabijeenkomst over babbeltrucs in het Sociaal Hart. Wijkagent Jochem gaf tips om te voorkomen dat de ouderen in Barendrecht slachtoffer worden van de verschillende vormen van oplichting en babbeltrucs.

De deelnemers waren zeer te spreken over de bijeenkomst. De echtheid van de getoonde filmpjes tijdens de presentatie en het feit dat echt iedereen het kan overkomen, maakte het boeiend om naar te kijken en te luisteren. De meeste bezoekers zouden het anderen ook aanraden om een keer aan te sluiten en hebben er veel van geleerd. 

Ongeveer 30 aanwezigen kregen diverse tips over dit onderwerp. Zoals het niet binnenlaten van vreemden en als je de deur toch open moet doen, gebruik hiervoor een deurketting. Doe de deur dicht als u even iets moet pakken, betaal nooit zomaar iets aan de deur en geef geen pinpas, pincode of andere gevoelige informatie aan iemand mee, zowel fysiek als aan de telefoon. Bel bij verdachte situaties altijd de politie en blijf alert als u iets niet vertrouwd. 

Voor meer informatie kan men terecht op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl, waar ook allerlei voorbeelden staan.

Advertenties uit de krant