2-2 werd het zaterdag tegen Lienden.
2-2 werd het zaterdag tegen Lienden. Foto: Hans de Bruyn

BVV krijgt 'Kraay' niet klein

BARENDRECHT - Barendrecht is er zaterdag niet in geslaagd revanche te nemen voor het eerdere verlies dit seizoen bij FC Lienden. In een boeiend duel bleef het in de 'terugwedstrijd' op het eigen sportpark De Bongerd 2-2.
De ploeg van trainer Adrie Poldervaart kwam twee keer achter, maar knokte zich even zo vele keren weer terug. Toch kregen de rood-witten de elf van Hans Kraay jr. niet klein. In de slotfase werden twee goede mogelijkheden niet benut.

Trainer Poldervaart stuurde zaterdag het vaste elftal van de laatste weken het veld in. Alleen bleef geschorste Melvin Winterberg langs de kant, net als het vaste lijstje afwezigen met Patrick Stolk, Moreno Marengo en Bart Fiegel. Tim eekman werd zaterdag gehuldigd. Hij speelde zijn honderdste wedstrijd voor de Barendrechtse formatie.
Na dit gelijke spel blijft Barendrecht negende in de Tweede Divisie met nu 29 punten uit 21 duels. Onbedreigd koploper blijft Jong AZ met 49 punten, de Alkmaarders kwamen later pas in actie. Ze worden op ranglijst gevolgd door Excelsior Maassluis en Katwijk met al elf punten minder. Onderaan Jong Twente met veertien punten. De stand is verre van compleet, ook zijn de verschillen in aantal duels groot.
Barendrecht speelt vandaag al weer. Dan wordt in Arnhem de ongeldig verklaarde uitwedstrijd bij Jong Vitesse overgespeeld. De profs hadden te veel verkeerde spelers opgesteld en kregen drie punten in mindering. De uitslag 4-4 werd geschrapt.
Op Papendal wordt om 20.00 uur afgetrapt. De zaterdag daarop is Barendrecht vrij.

Na de huldiging van Tim Eekman (hij speelde zijn honderdste wedstrijd voor Barendrecht) regende het kansen. Eerst mikte Abderrahim Loukili vrij voor het doel van Marc van Splunter naast, Joey Jongman knalde over en Richard Stolte schoot wild voorbij aan het doel van Lienden.

Na elf minuten was het plotseling wel raak aan de overkant. Loukili mocht op het randje van buitenspel door en lobde de stuiter over Van Splunter binnen, 0-1. Tien minuten keek Barendrecht tegen een achterstand aan, totdat Danny Monster de zaak op briljante wijze recht trok. Hij zag Lienden-keeper Jan Schimmel te ver voor zijn doel staan en stiffte de bal fraai tegen het net, 1-1. Voor Monster zijn vierde treffer dit seizoen.

Er kwamen meer kansen, maar Stolte stuitte op Schimmel en Donny Navajas Sanchez poeierde naast. Een tegenvaller was het uitvallen Richard Stolte met een hamstringblessure na ruim een half uur, Ramy Salem was zijn vervanger. Met 1-1 brak de rust aan.

Na de onderbreking kwam Barendrecht opnieuw snel achter. Een onterecht gegeven vrije trap van Kars Vierwind zeilde via het hoofd van Joey Jongman en de onderkant van de lat pardoes achter Marc van Splunter, 1-2. De treffer werd op advies van de grensrechter goedgekeurd.

Weer moest Barendrecht aan de bak, maar opnieuw kwam de thuisclub snel langszij. Een knappe aanval over meer schuiven kwam bij Daniel Esajas die met links uit de draai resoluut in de verre hoek raak schoot, 2-2. Voor de spits alweer nummer vier dit jaar. Barendrecht ging op jacht naar meer, want dat zat er in deze fase zeker in.

Zo stuitte Esajas na een knappe pass van Monster op Schimmel, schoot Tim Eekman de rebound ver naast. Een minuut later had Joey Jongman de 3-2 op zijn schoen, maar weer redde de Lienden-keeper. De opvallend rustige Hans Kraay jr. zag het langs de kant allemaal voor zijn neus gebeuren.

In de slotfase kregen beide ploegen nog een kans uit een vrije trap. Frank Wiafe- Danquah zag Marc van Splunter zijn inzet tot hoekschop tikken, aan de overkant mikte Tim Eekman over. Zo bleef het 2-2, een uitslag waar Lienden het meest tevreden mee kon zijn.

Negende
Barendrecht blijft negende in de Tweede Divisie met nu 29 punten uit 21 duels. Onbedreigd koploper blijft Jong AZ met 49 punten, de Alkmaarders komen maandag pas in actie. Ze worden op ranglijst gevolgd door Excelsior Maassluis en Katwijk met al 11 punten minder. Onderaan Jong Twente met 14 punten. De stand is verre van compleet, ook zijn de verschillen in aantal duels groot.

Jong Vitesse
Barendrecht speelt komende donderdag al weer. Dan wordt in Arnhem de ongeldig verklaarde uitwedstrijd bij Jong Vitesse overgespeeld. De profs hadden te veel verkeerde spelers opgesteld en kregen drie punten in mindering. De uitslag 4-4 werd geschrapt. Op Papendal wordt om 20.00 uur afgetrapt. De zaterdag daarop is Barendrecht vrij.