De volgende grote wedstrijd is in Polen.
De volgende grote wedstrijd is in Polen. Foto: Hans de Bruyn

Ereplaatsen Selina en Eliano

BARENDRECHT - De twee karttalenten van Barendrecht Eliano de Vos (veertien jaar) en Selina Balneger (twintig jaar) hebben afgelopen weekend meegedaan aan het Europees Kampioenschap indoorkarten. Eliano deed voor het eerst mee aan een groot Kampioenschap waaraan in totaal 120 rijders uit veertien landen deelnamen. Hij zag dit als een leermoment voor de toekomst, maar had zich tot doel gesteld om bij de beste 45 in de halve finale te komen. Hij is met vlag en wimpel geslaagd in zijn opzet, behaalde in de acht kwalificatiewedstrijden drie keer een bronzen plak en eindigde overall als 39e.
Selina's doel was de grote finale te bereiken en zij is hier als enige dame in geslaagd. De kersverse sportvrouw 2016 van Barendrecht ging als zevende de finale in met louter rijders van wereldklasse. Van haar acht heats is zij drie keer eerste en een keer tweede geworden. Bovendien reed zij de snelste kwalificatieronde van het kampioenschap dat uit 68 heats bestond. Dit leverde nog een mooie premie op.
Selina is opnieuw Europees Dames Kampioen. Op de tweede en derde plaats kwamen de oud-wereldkampioen van 2013 en 2014. Daarnaast is zij twaalfde algemeen geworden. Selina is regerend wereldkampioen vanaf 2015 en hoopt dit jaar haar titel wederom te prolongeren. De volgende grote wedstrijd is eind april in Polen waar Selina haar open Poolse titel gaat verdedigen en Eliano voor het podium van de junioren gaat strijden.