Scheidsrechter Van Lith trok twee keer geel.
Scheidsrechter Van Lith trok twee keer geel. Foto: Hans de Bruyn

Topper eindigt onbeslist

HEERJANSDAM - Heerjansdam en Pelikaan verwenden het publiek niet, zaterdag op de Molenwei. De topper in de tweede klasse D eindigde in een bloedeloos gelijkspel: 0-0. In een wedstrijd waar de thuisclub het meeste balbezit had en de gasten gokten op een succesvolle counter.
In het eerste half uur was Anouar Said van Pelikaan twee keer gevaarlijk. Eerst schoot hij voorlangs het doel van keeper Thijs Botterhuis en ruim vijf minuten later redde de doelman goed. Daarna was het de beurt aan Heerjansdam. Eerst schoot Louis Salacroup hard voorlangs het doel van keeper Jordi Lingen en even later redde de doelman na een schot van Jelmer Nugteren.
Na een uur spelen leek Ronald Ouwens te gaan scoren, maar zijn iets te zachte inzet kon door Lingen net voor doellijn gepakt worden. Halverwege de tweede helft zette Pelikaan even aan en moest keeper Botterhuis goed in actie komen. De laatste tien minuten hadden beide ploegen wel vrede met die stand en vonden ze het wel best.
Scheidsrechter Van Lith trok geel voor Clement (Heerjansdam) en Jeffrey Nossent (Pelikaan). Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor (eerder vorige week) overleden Hennie van Buren, trouw supporter van Pelikaan. De geschorste Heerjansdam-trainer Fop Gouman zat op de tribune en werd vervangen door Coen Scheurwater.
Heerjansdam speelt zaterdag om 14.30 uur thuis tegen Papendrecht.