Op de stormbaan was het vrijdagmiddag een gekrioel van kinderen.
Op de stormbaan was het vrijdagmiddag een gekrioel van kinderen. Foto: Leonie Gravesteijn

Winterfeest bij De Ark

BARENDRECHT – Van winter is in Nederland geen sprake en de temperatuur was ook afgelopen vrijdag ver boven het vriespunt, maar toch hield cbs De Ark een winterfeest. Op het schoolplein was een schaatsbaan gemaakt en stond een winterse stormbaan opgesteld.
De schaatsbaan was het meest geschikt voor de allerjongsten om, veelal voor het eerst, op de gladde ijzers te staan. Met hulp van ouders of een rekje maakten ze zo kennis met deze Hollandse folklore. Sommige kinderen hadden de slag snel te pakken, anderen stonden wat hulpeloos om zich heen te kijken. Geen idee wat ze moesten doen met die gekke ijzers onder hun schoenen. Voor de kinderen van groep 4 tot en met 8 was een uitstapje naar de ijsbaan in Dordrecht georganiseerd, waar ze de hele ochtend op het ijs plezier hadden.
De stormbaan was een groot succes. Heel de middag was het een gekrioel van kinderen op het luchtkussen. Met veel gelach en gegil werden de gekste capriolen uitgehaald om de baan te overwinnen. De gezellige dag werd op het schoolplein met de ouders erbij afgesloten. Natuurlijk ontbrak de Koek en Zopie, erwtensoep en gezellige muziek daar niet bij.