Voorzitter Johan Warnar en penningmeester Peter Broer namen het bedrag verguld in ontvangst.
Voorzitter Johan Warnar en penningmeester Peter Broer namen het bedrag verguld in ontvangst. Foto: Leonie Gravesteijn

Meeste stemmen voor hospice

BARENDRECHT - Hospice De Reiziger heeft 5.000 euro ontvangen van het ING Nederland fonds. Het hospice kreeg in deze regio de meeste stemmen bij de campagne 'Help Nederland vooruit'. De uitreiking van de cheque vond zaterdagmorgen plaats op het ING-kantoor in Ridderkerk.
Daar werden vertegenwoordigers van vijf organisaties ontvangen die in de race waren voor een donatie. ,,Dit is nu het tweede jaar dat we met het ING Nederland fonds onze maatschappelijke bijdrage leveren aan allerlei initiatieven. Landelijk waren er aanmeldingen van ruim 1.100 organisaties. Na een selectie bleven er daarvan 260 over. Voor elke ring van de bank waren dat er vijf waarop gestemd kon worden'', vertelt Floris van der Weide, manager adviesteam kantoren van de Ring Ridderkerk-Barendrecht. Hij reikte zaterdagmorgen samen met personal banker Omar Butt de cheques uit.
Na de stemronde van drie weken was de vetste cheque voor De Reiziger. Voorzitter Johan Warnar en penningmeester Peter Broer namen het bedrag verguld in ontvangst. ,,We kunnen geld altijd goed gebruiken. Dit gaan we waarschijnlijk besteden aan het opknappen van weer een stuk van onze tuin. Het is er nu nog een woestenij. We willen het mogelijk maken dat onze gasten heerlijk onder de grote wilg kunnen zitten'', aldus Warnar.
De Blauwe Vogels van Metrogroep Rotterdam, een scoutinggroep voor verstandelijk beperkten, werd verblijd met 3.000 euro. De cheque van 2.000 euro ging naar de Vrienden van De Twijn, die zich inzetten voor extra middelen voor een basisschool in Alblasserdam. Sport en Welzijn ontving 1.500 euro voor de aanschaf van een busje, waarmee de stichting uitjes wil verzorgen voor kwetsbare ouderen en kinderen. De cheque van 1.000 euro was voor zorghuis Alblasserwaard, een wooninitiatief voor verstandelijk beperkten.