Van Belzen opent het pand samen met Sylvia van Dessel.
Van Belzen opent het pand samen met Sylvia van Dessel. Foto: Leonie Gravesteijn

Locatie Kleurrijk geopend


BARENDRECHT - Stichting Kleurrijk heeft donderdagmiddag 16 februari feestelijk het eigen onderkomen geopend. Burgemeester Van Belzen knipte onder toeziend oog van Sylvia van Dessel en Jolanda Bogerd en de vele bezoekers een lint door.

Kleurrijk heeft onderdak gevonden aan Onderlangs 24, naast De Zoete Verleiding. De stichting huurt die ruimte zelf, dankzij medewerking van eigenaar Piet Dubbeldam. Sylvia van Dessel en Jolanda Bogerd zijn maar wat blij met deze plek.

Kleurrijk heeft bestaansrecht, vertelt Jolanda. ,,Dat hebben we na drie jaar wel bewezen. We hopen dan ook dat de

gemeente wil gaan bijdragen aan de huur. Want we kregen de toezegging dat we een ruimte zouden krijgen, maar dat is nog steeds niet gelukt. We zijn heel blij dat we dit pand zelf hebben kunnen huren.''

Kleurrijk heeft als doel vrouwen uit verschillende culturen met elkaar te verbinden. De stichting heeft voor het eerst in haar driejarig bestaan een eigen onderkomen in het winkelpand. Dit is het domein voor allochtone vrouwen en hun kinderen, waar ontmoeting en inburgering centraal staat.
Met elkaar worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Er zijn nog volop ideeën. Zo willen de vrouwen graag een naaiatelier opzetten.