Op twee fronten strijden tegen windmolens


BARENDRECHT – De strijd tegen windmolens gaat door. Ook nu gemeente Binnenmaas maandagavond heeft besloten om mee te werken aan de komst van windmolens.

187 meter
Dit vooral omdat deze gemeente bang is dat de provincie de regie overneemt wanneer niet wordt meewerkt. De gemeenteraad van Binnenmaas heeft maandag ingestemd met de plaatsing van vijf windmolens van 187 meter hoog tussen Heinenoord en Puttershoek.

Op twee fronten

Wethouder Van der Linden onderstreepte dinsdagavond in zijn presentatie in het Barendrechtse gemeentehuis nogmaals dat Barendrecht blijft strijden op twee fronten. Niet alleen tegen de windmolens in Binnenmaas, maar ook tegen windmolens op de twee overgebleven locaties in Barendrecht.
Nadat enkele weken geleden de locatie Oude Maas is afgevallen, blijven de locaties BT Oost (bij Ridderkerk) en Vaanplein over.

Papieren gevecht
Deze strijd zal vooral een papieren gevecht worden. Waarschijnlijk worden de plannen

voor Binnenmaas volgende maand ter inzage gelegd. Dan kunnen er zienswijzen ingediend worden.
Die zullen in de zomer behandeld worden en in september zouden in Binnenmaas dan het bestemmingsplan en de MER klaar moeten zijn. Volgens Van der Linden lijkt dat allemaal niet alleen erg snel, maar is dat het ook. ,,Dat zal nog lastig worden'', aldus de wethouder.

Maximaal haalbare
De plannen voor de windmo-

lens in Barendrecht liggen van 15 maart tot 24 april ter inzage. Volgens de wethouder zal Barendrecht zich moeten beraden op eigen acties.

,,Dat de plannen voor windmolens langs de Oude Maas niet meer doorgaan is misschien het maximaal haalbare voor ons. We moeten voor de resterende twee locaties goed bedenken wat we gaan doen als gemeente.''

Lees verder op pagina 3.